Vrijwilliger Barry van Brakel van WensAmbulance Brabant neemt uit handen van Marietje van Eijndhoven een cheque in ontvangst.
Vrijwilliger Barry van Brakel van WensAmbulance Brabant neemt uit handen van Marietje van Eijndhoven een cheque in ontvangst.

Vijfhonderd euro voor WensAmbulance Brabant

Algemeen

WensAmbulance Brabant mocht onlangs een cheque van vijfhonderd euro in ontvangst nemen bij Marietje van Eijndhoven. De hoogbejaarde inwoonster van Esch heeft in haar garage al jaren een winkeltje met tweedehands spulletjes die verkocht worden voor het goede doel.

Marietje nam de verkoop lang voor eigen rekening, maar gezien haar leeftijd doen vrienden en kennissen dat nu. Van tijd tot tijd gaat er een bijdrage naar bijvoorbeeld KWF Kankerbestrijding of in dit geval WensAmbulance Brabant.

Die organisatie verzorgt laatste wensen van terminale mensen uit Noord-Brabant. Vrijwilligers brengen zieken die nog een keer naar een geliefde plek in Nederland willen, bijvoorbeeld een oude woonplaats, museum, pretpark of het strand, naar die bestemming en uiteraard ook weer terug. Zo’n trip is gratis voor de zieke. WensAmbulance Brabant bekostigt de ritten onder meer van giften zoals deze van Marietje uit Esch. 

Vrijwilliger Barry van Brakel van WensAmbulance Brabant is blij met de gift. Hij ging bij Marietje van Eijndhoven op bezoek om de cheque in ontvangst te nemen. Meer informatie over dit goede doel te vinden op de website www.wensambulancebrabant.nl.

Uit de krant