Elke Vierveijzer uit Liempde staat met de try-out van haar cabaretvoorstelling Drift in Podium Boxtel.
Elke Vierveijzer uit Liempde staat met de try-out van haar cabaretvoorstelling Drift in Podium Boxtel. Foto: Zelfportret.

Elke Vierveijzer met try-out Drift in Podium Boxtel

Cultuur

Donderdagavond 25 januari staat Elke Vierveijzer uit Liempde met een try-out van haar nieuwe programma Drift op de planken in Podium Boxtel aan de Burgakker. 

De Liempdse is blij voor ‘eigen’ publiek op te treden. Vaste bezoekers van Podium Boxtel zagen haar in juni vorig jaar al op aanstekelijke wijze de seizoenspreview presenteren. Daar vertolkte ze onder meer een prachtig en breekbaar liedje over haar dochter Billie Neeltje Marie.
Haar vorige theatershow Lucht werd in 2021 bekroond met een Poelifinario, de prijs voor het meest indrukwekkende kleinkunstprogramma van het seizoen. De cabaretjury schreef destijds: ‘Vierveijzer toont zich één van de beste liedschrijvers van Nederland. Ze is meer dan de klassieke kleinkunstenaar die met een stapel liedjes langs de theaters trekt; ze legt overdonderend veel beleving in wat ze zingt en zegt’.

Drift is een nietsontziende, muzikale reis langs de driften, angsten en drijfveren. Diepste verlangens, dingen waar mensen bang voor zijn, worden laag voor laag afgepeld. Vierveijzer trekt zonder reserves ten strijde op zoek naar alles wat we liever verborgen houden en wordt daarbij ondersteund door diepe drums en vunzige bassen.

Kaartjes voor Drift kosten 19,50 euro en zijn te koop via www.podiumboxtel.nl. De voorstelling begint om 20.15 uur.

Uit de krant