Wethouder Eric van den Broek (l.) overhandigt de cheque aan mede-initiatiefnemers  Bart van Roosmalen (m.) en Frans van Erve.
Wethouder Eric van den Broek (l.) overhandigt de cheque aan mede-initiatiefnemers Bart van Roosmalen (m.) en Frans van Erve. Foto: Gemeente Boxtel

Selissen kan rekenen op bijdrage om wijk in kerstsfeer te brengen

Algemeen

Boxtel - Ook de ondernemers van Selissen hebben hun omgeving volop in kerstsferen gehuld. Zij konden daarbij rekenen op een bijdrage van 1.000 euro vanuit de gemeente om het gebied rondom het winkelcentrum in de Van Beekstraat en de Banier van feestelijke kerstverlichting te voorzien.

Wethouder Eric van den Broek overhandigde woensdag de cheque voor wat hij een 'geweldig leuk' initiatief noemt. "De winkeliers en het wijkplatform in Selissenwal hebben de handen ineen geslagen en het initiatief genomen om naast hun gebruikelijke activiteiten, zoals de kerstmarkt aankomende zaterdag, de wijk mooi aan te kleden met onder andere sfeerverlichting met de kerst en de realisering van een mooi nieuw kerststuk in het hart van de wijk", aldus de wethouder.

Het initiatief kwam tot stand vanuit ondernemers en bewoners samen. Juist die verbindende kracht, waarbij bewoners variërend in leeftijd en culturele achtergrond samen kwamen, maakt volgens Van den Broek dat de kerstgedachte extra onderstreept wordt.

De verlichting die dankzij de bijdrage van de gemeente kan worden aangebracht is duurzame ledverlichting. De gemeentelijke bijdrage wordt geput uit het economisch stimuleringsbudget. Eerder konden ook de speelgoedactie van Natasja Willems en de sfeerverlichtingsacties in Liempde en het Centrum rekenen op een bijdrage vanuit dit potje.