Jong en oud spelen een potje biljart in de expositieruimte ‘Op Kroegentocht’ in Museum Boxtel.
Jong en oud spelen een potje biljart in de expositieruimte ‘Op Kroegentocht’ in Museum Boxtel. Foto: eigen collectie.

Clinic biljarten bij expositie in Museum Boxtel

Algemeen

In het kader van de lopende expositie ‘Op Kroegentocht’ wordt zondag 21 januari van 14.00 tot 16.00 uur een clinic biljarten verzorgt door Chris Fasseur, voorzitter van de biljartvereniging ’t Ivoor in Boxtel. Diverse spelvormen zoals libre, bandstoten, driebanden en kader worden door hem gedemonstreerd en toegelicht op het in de expositie aanwezige biljart. Aanmelden voor de clinic is verplicht en kan op info@muboboxtel.nl. Er is plaats voor maximaal tien tot vijftien deelnemers, dus wees er snel bij. 

Als deelnemer en bezoeker kunt u uw vaardigheden in het edele biljartspel ook beproeven Ook kinderen kunnen meedoen met het biljart barakken spel. Ook dat zal dan eerst door Chris Fasseur worden voorgedaan. Een week later op zondag 28 januari is er ’s middags gelegenheid om de uitdaging aan te gaan om met ervaren biljarters van ’t Ivoor een wedstrijdje te spelen. Ook daarvoor kan men zich aanmelden met een maximum van tien deelnemers.

En natuurlijk kan er voorafgaand of na afloop van de clinic en/of een wedstrijdje een bezoek worden gebracht aan de expositie ‘Op Kroegentocht’. De basis voor de expositie is het boek ‘Tapperijen, tappers en togen’, dat Pierre van Amelsvoort in 2008 heeft geschreven. Aan de hand circa 300 historische foto’s wordt de geschiedenis van het kroegleven in Boxtel verteld. Daarbij is de expositie aangekleed met typische kroegspullen, een heuse biljarttafel en twee dartborden voor een echte kroegsfeer. In de aanloop naar het 10-jarig jubileum van MuBo in 2024 is ook een speciaal jubileumbier voor MuBo gebrouwen, dat in het museum verkrijgbaar is. Kortom een nostalgische expositie over het kroegleven in Boxtel met sport- en spelplezier.

Deelname aan de clinic kost inclusief het bekijken van de expositie 6 euro per persoon of 3 euro voor mensen met een museumkaart. Kinderen van 12 tot 18 jaar betalen 3 euro of 1,50 euro met een museumkaart. Voor kinderen tot 12 jaar is de toegang gratis, mits onder begeleiding van een volwassene.

Aanmelden voor de clinic kan via e-mailadres info@muboboxtel.nl of telefonisch op 06-16 04 18 98 bij Willem van Vossen. MuBo is geopend op zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

Uit de krant