Afbeelding

Liempds carnavalsplein krijgt overkapping

Algemeen

Geen polonaise in de regen, maar droog onder een overkapping. De tweede editie van het carnavalsplein in Liempde krijgt een upgrade zodat slecht weer geen spelbreker kan zijn. 

De eerste editie van het carnavalsplein was vorig jaar een succes, melden de organisatoren. Veel Liempdse carnavalsvierders wisten hun weg naar het Raadhuisplein te vinden. De organisatie zag echter wel een achilleshiel in het weer en besloot om dit keer voor wat beschutting te zorgen. De overkapping van zo’n 25 meter lang komt in de Dorpsstraat, tussen De Durpsherberg en Het Wapen van Liempde te staan.
Ook nu is de organisatie in handen van De Ploegers, De Vivantjes, Loeriefoepe en de uitbaters van beide cafés. Het muzikale programma krijgt de komende weken vorm. Wel is al duidelijk dat zaterdag 10 februari het carnavalsfeest in Ploegersland wordt geopend om 14.11 uur. Een uur eerder is de carnavalsmis in de Sint-Jans Onthoofdingskerk. Een dag later, zondag 11 februari, begint om 14.11 uur de optocht. De prijsuitreiking vindt na afloop van de leutstoet plaats op het plein.
Maandag 12 februari wordt het carnavalsplein vanaf 13.11 uur afgesloten met de cantus van Loeriefoepe. Dit keer met lange houten tafels en veel meezingers. Ook voor de jongere generatie een programma opgetuigd. De entree is gratis.

Uit de krant