Afbeelding
Foto: Oosterhof

'Géén nieuwe vertraging renovatieplan Oosterhof door opstappen Hurks'

Algemeen Oosterhof

Boxtel - Het opstappen van projectontwikkelaar Hurks uit de renovatieplannen voor Winkelcentrum Oosterhof levert volgens wethouder Eric van den Broek geen vertraging op voor de uitvoer van de plannen. Dat betekent dat in de eerste helft van volgend jaar een definitief plan op tafel moet liggen.

Het nieuws dat projectontwikkelaar Hurks haar medewerking aan de renovatie van Oosterhof zou stoppen kwam eind oktober ook voor de gemeente vrij onverwacht. De ontwikkelaar ziet er geen brood meer in, aldus wethouder Eric van den Broek: "Hurks kent een verdienmodel dat voor in uitbreidingen en nieuwbouw zit." En sinds het vertrek van de Aldi uit het winkelcentrum is de voorgenomen uitbreiding sterk ingeperkt ten opzichte van eerdere plannen.

Het vertrek van Hurks heeft volgens Van den Broek geen directe gevolgen voor het tijdspad en evenmin op de financiën vanuit de gemeente. De CVvE van Oosterhof laat weten vooralsnog ook niet uit te gaan van opnieuw uitstel van de renovatie. Op een mogelijke stijging van de kosten willen de eigenaren van het winkelcentrum nog niet vooruitlopen. Volgens een woordvoerder is Hurks op een nette manier vertrokken en ligt al het voorwerk dat gedaan is te wachten op een nieuwe partij die wel heil ziet in het ontwikkelen van het vernieuwde winkelcentrum.