Logo mooiboxtel.nl
   | Fotonummer: cea776

BIZ Ladonk uitgesteld tot 2021

Boxtel - De realisatie van een Bedrijven Investerings Zone (BIZ) is uitgesteld tot januari 2021. Dat meldde wethouder Eric van den Broek dinsdag tijdens de raadsvergadering. De wethouder dacht een week eerder nog de opvolger van het huidige parkmanagement op industrieterrein Ladonk al een jaar eerder in te kunnen laten gaan.

Een BIZ is een manier om een bepaald geografisch gebied, in dit geval industrieterrein Ladonk, te beheren. Ondernemers die zich er vestigen worden daarbij verplicht lid en dragen belasting af voor bijvoorbeeld onderhoud en beveiliging van het gebied. Dit maakt dat ondernemers niet meer gratis kunnen mee profiteren van de geneugten die nu het parkmanagement van werkgeversorganisatie SPIN regelt. SPIN ontvangt haar inkomsten enkel via bedrijven die lid zijn van de vereniging. Dit is vanzelfsprekend geen verplichting.

Tot enkele jaren geleden betaalde ook de gemeente nog mee aan het parkmanagement, maar sinds 2015 is die rol steeds beperkter geworden. Op 1 januari lopen ook de meest recente afspraken tussen de gemeente en SPIN af,dus was de wens om op die datum het BIZ, dat met een eigen organisatie werkt, in te laten gaan. Daartoe deed onderzoeksbureau Stad&Co in opdracht van de gemeente onderzoek. De verwachting van de wethouder was de afgelopen week, tijdens een beeldvormende bijeenkomst met SPIN, dan ook nog dat alles op schema liep. Sterker nog; een oprichtingsbestuur was al geformeerd.

Dinsdag moest Van den Broek daar echter op terugkomen, nadat hij van Stad&Co een tussentijds advies kreeg: de BIZ kan pas een jaar later dan gewenst tot stand komen. Dit komt omdat er nog meer draagvlakonderzoek nodig is. Een BIZ heeft namelijk enkel kans van slagen als ondernemers die gezamenlijk minimaal twee derde van de WOZ-waarde in het BIZ-gebied vertegenwoordigen hun steun er voor uitspreken. "Er was nog te veel onduidelijkheid", vatte Van den Broek het afblazen van de BIZ dinsdag samen.

Wat nu rest is een vervolgafspraak tussen de wethouder en SPIN over hoe in de tussentijd het parkmanagement op Ladonk geregeld wordt.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>