Voorzitter Arjen Witteveen van stichting Leergeld Boxtel en vicevoorzitter Tini van den Berg van de Vincentiusvereniging in de werkplaats waar gebruikte fietsen worden opgeknapt.
Voorzitter Arjen Witteveen van stichting Leergeld Boxtel en vicevoorzitter Tini van den Berg van de Vincentiusvereniging in de werkplaats waar gebruikte fietsen worden opgeknapt. Foto: Jan Hermens.

Stichting Leergeld op zoek naar gebruikte kinderfietsen

Jeugd

Demissionair staatssecretaris Vivianne Heijnen, de ANWB en stichting Leergeld Nederland lanceerden vrijdag 8 december de campagne Da’s zo gefietst. Ze roepen mensen op gebruikte kinderfietsen in te leveren ten bate van gezinnen met een smalle beurs. Leergeld Boxtel doet al jaren mee aan de fietsactie, waaraan Heijnen en de ANWB extra aandacht schonken vanwege de grote behoefte aan tweedehands kinderfietsen voor huishoudens die het financieel moeilijk hebben. 

Nederland telt meer fietsen dan inwoners, maar niet ieder gezin kan een rijwiel voor de kinderen betalen. En een fiets maakt juist dat een kind mee kan doen in de samenleving, op een eenvoudige manier naar school kan of naar een vereniging. In Boxtel kunnen mensen een gebruikt rijwiel afgeven bij de kringloopwinkel van de Vincentiusvereniging aan de Stationsstraat. Daar wordt de tweewieler indien nodig opgeknapt. Leergeld zorgt dat de fiets goed terechtkomt. De kringloopwinkel aan de Stationsstraat is overigens van 27 december tot en met 7 januari dicht.

Uit de krant