Popkoor JukeBox repeteert flink voor het benefietconcert van vanavond in de Tijberzaal van het Baanderherencollege.
Popkoor JukeBox repeteert flink voor het benefietconcert van vanavond in de Tijberzaal van het Baanderherencollege. Foto: Eigen collectie

Zin in live kerstmuziek? Er valt genoeg te kiezen!

Algemeen

In aanloop naar de kerstdagen worden in de gemeente Boxtel tal van kerstconcerten en andere muzikale decemberactiviteiten gehouden. Een chronologisch overzicht. 

In de Tijberzaal (Baanderherenweg) verzorgt popkoor JukeBox dinsdag 12 december onder leiding van Karin Tooren vanaf 20.00 uur het benefietconcert ‘Geniet van het leven’. De opbrengst gaat naar stichting Leef Jongeren die uitstapjes organiseert voor mensen met een beperking. De entree is gratis. Er wordt geld ingezameld door de verkoop van onder meer door de koorleden gemaakte kerststukjes. Duo Two of Us verzorgt een gastoptreden. 

Kerstkoor Boxtel vertolkt woensdag 13 december vanaf 20.00 uur in de Sint-Petrusbasiliek onder andere Nativity Carol (met sopraan), Pastorella (met violisten en sopraan) en Tollite Hostias. Ook is er ruimte voor samenzang. Tommy van Doorn begeleidt het koor op orgel, sopraan Kathelijn van Dongen treedt op als soliste, Liselot de Nooijer luistert het programma op met harpspel en de violisten Ria en Jos Brocken zorgen voor een intermezzo. 

Hetzelfde programma als in Boxtel wordt zondag 10 december ten gehore gebracht in de Schijndelse Servatiuskerk. Daar begint het eveneens gratis toegankelijke kerstconcert om 15.00 uur. Op beide locaties wordt een vrijwillige bijdrage op prijs gesteld.

TOUR: VIER X KERST

De tour Vier x Kerst van kamerkoor Ratatouille is over anderhalve week te beluisteren in alle kerken van de Heilig Hartparochie. Kees Doevendans dirigeert een programma met kerstliederen in verschillende talen. Een aantal werken wordt begeleid door organist Ton van den Braak. Zaterdag 16 december vindt het concert plaats in de Sint-Jans Onthoofdingkerk (Liempde, 15.00 uur) en de Lennisheuvelse Sint-Theresiakerk (19.00 uur). Zondag 17 december is het koor te beluisteren in de Sint-Willibrorduskerk (Esch, 13.30 uur) en de Boxtelse Sint-Petrusbasiliek (16.30 uur).

CANDLE NIGHT

Boxtel’s Harmonie geeft zaterdag 16 december een winterconcert in de Sint-Petrusbasiliek. Onder de naam Candle Night begint het optreden om 20.00 uur. Het omvat enkele verrassende arrangementen van bekende kerstliedjes, maar ook popmuziek die in de december goed tot zijn recht komt. De toegang is gratis; wel wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd in de bestrijding van de onkosten. Na afloop kunnen luisteraars in het Muziekhuis aan de Passage Riche opwarmen en napraten onder het genot van een drankje.

A Magical Christmas luidt de titel waarmee de Essche blaaskapel De Knoestjes zaterdag 16 december vanaf 20.00 uur een avond vol verrassingen voorschotelt in dorpshuis De Es. Natuurlijk komen diverse bekende decemberliedjes voorbij, maar er staan ook de nodige andere nummers op het programma. Enkele lokale artiesten treden op met het orkest en zullen zorgen voor muzikaal vuurwerk. De toegang is gratis.

Blaasorkest De Volle Bloas sluit de activiteiten rond haar veertigjarig bestaan af met Volle Hollandse Kerst Bloas. Samen met The Ducktownband, ‘t Herriemenieke en deejay Mark Verhoof klinkt zondag 17 december in zaal De Comsche Hoeve (Stationsstraat) vanaf 14.00 uur een programma met louter liedjes van Nederlandse artiesten. De toegang is ook hier gratis.

Uit de krant