Goud en nieuwtraining MEP
Goud en nieuwtraining MEP Foto: eigen collectie.

Jongste jeugd MEP aan winterstop begonnen

Algemeen

Voor de jongste jeugd van hockeyclub MEP is woensdag 29 november de winterstop begonnen. Met een feestelijke training vol leuke spelletjes werd de eerste seizoenshelft afgesloten. De meeste kinderen spelen nu drie maanden geen competitie.

Uitzondering vormen de 010-spelers, zij hebben zich opgegeven voor de zaalhockeycompetitie. Overigens trainen veel kinderen in de winterstop wel gewoon buiten door, als veld en weersomstandigheden dat toelaten. Het mag koud zijn, maar op een bevroren veld kan niet gehockeyd worden. Op sneeuw uiteraard ook niet.

Er deden zo’n 200 enthousiaste jonge hockeyers mee aan de Goud en Nieuwtraining. Ook de Benjamins en G-hockeyers waren erbij. De kinderen deden vijf verschillende spelletjes onder begeleiding van hun (jeugd)trainers. Ze hockeyden met een grote yogabal, een soort skippybal zonder handvat, ze ‘pimpten’ hun coach, balanceerden op een balk, mikten reuzenpepernoten in schoorstenen en speelden knotshockey. Ze vermaakten zich opperbest.

Veel deelnemertjes verschenen verkleed, soms met het oog op kerst, in glitter en met lampjes, of in een kostuum dat naar het sinterklaasfeest verwees. Ook kwamen er kinderen ‘gewoon’ als dinosaurus in eenhoornpak of met een prinsessenjurk. Sommige teams hadden zich in dezelfde outfits gehesen, bij andere liep alles gezellig door elkaar.

Kaarten

Het terras van de hockeyclub was helemaal in stijl versierd, met lampjes, gouden en zilveren slingers, ballonnen en andere decoraties. Echt een feestje dus. MEP had net als vorig jaar een maatschappelijk doel aan de dag verbonden. Alle kinderen hadden twee weken van tevoren een blanco kaart gekregen om te versieren. Voorafgaand aan de Goud en Nieuwtraining konden ze die bij de hockeyclub inleveren. Deze kaarten worden uiteindelijk uitgereikt aan ouderen via stichting Met je Hart en Zorggroep Elde Maasduinen. Na afloop ontvingen de deelnemers nog een traktatie. De najaarscompetitie zit erop, op naar de lente.

Goud en nieuwtraining MEP
Goud en nieuwtraining MEP
Goud en nieuwtraining MEP
Goud en nieuwtraining MEP
Goud en nieuwtraining MEP
Goud en nieuwtraining MEP
Goud en nieuwtraining MEP

Uit de krant