Logo mooiboxtel.nl
   | Fotonummer: 95ef84

Miscommunicatie gemeente leidt tot onduidelijkheid over ophalen PMD

Boxtel - Deze week heeft een miscommunicatie van de gemeente Boxtel ertoe geleid dat in de wijk Boxtel Oost het PMD massaal op de verkeerde dag aangeboden werd. Een onduidelijke brief was de oorzaak.

Hoewel de AfvalWijzer-app keurig aangaf dat het PMD-afval op 12 november aan de straat aangeboden moest worden lag de wijk op dinsdag 5 november vol plastic zakken. Oorzaak is een wijziging in de planning voor het ophalen van PMD. In plaats van in de even weken, zou vanaf de maand november het afval in de oneven weken opgehaald worden. Op 12 november voor het eerst dus.

Maar hebben al die wijkbewoners die wél op 5 november hun PMD aanboden dan niet goed opgelet? Nee. Een op 4 november bezorgde brief blijkt verwarring te hebben gezaaid. In de brief geeft de gemeente aan dat het afval vanaf 12 november in de oneven weken wordt opgehaald. En dat betekent dat op 5 november het oude regime nog zou gelden.

'Hop, die PMD-zak buiten dus!', dachten veel bewoners in de wijk Oost. Met als gevolg dat woensdagochtend hoge stapels niet opgehaalde plastic zakken het straatbeeld ontsierden. Enkele bewoners haalden hun plastic zakken nog op, maar de meeste zakken bleven ook woensdag staan. De gemeente bevestigt dat de brief voor verwarring kan hebben gezorgd en heeft de PMD-zakken woensdag alsnog opgehaald.

De miscommunicatie is extra pijnlijk omdat deze week ook al bleek dat een onjuist collegebesluit gepubliceerd was wegens een 'interne fout'. De afgekeurde Fietsnotitie deed, vanwege de stellige bewering dat de Rechterstraat voor al het doorgaand fietsverkeer zou worden afgesloten een hoop stof opwaaien. Onterecht, bleek achteraf, want het college was niet 'akkoord', dus het besluit had nooit gepubliceerd mogen worden.

Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat inwoners de AfvalWijzer-app de komende weken goed in de gaten moeten houden omdat in sommige wijken de ophaaldata zijn gewijzigd. Daar zal de gemeente inwoners ook deze week nog extra op wijzen.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>