Logo mooiboxtel.nl
   | Fotonummer: ad509e
Foto: Mark van der Pol

Afhaken Helicon bij De Kleine Aarde is volgens wethouder 'miscommunicatie'

Boxtel - Het nieuws dat de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij en Helicon zich als partners terugtrekken uit het lopende project om De Kleine Aarde nieuw leven in te blazen berust volgens wethouder Peter van de Wiel op een 'miscommunicatie'. Hij meldde dit dinsdag naar aanleiding van vragen van oppositiepartij BALANS.

Vorige week berichtte het Brabants Dagblad dat de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) en Helicon zich terugtrokken van het terrein van De Kleine Aarde. De BOM had in de ontwikkeling van het terrein een adviserende rol en liet tegenover de krant weten in de toekomst geen rol meer voor zich weggelegd te zien. Helicon staakte volgens de krant deelname aan Het Collectief, de samenwerkende groep bedrijven en instellingen die De Kleine Aarde ontwikkelen, wegens een gebrek aan studenten.

Wethouder Van de Wiel liet dinsdag tijdens de raadsvergadering weten dat het nieuws hem verraste. Volgens hem was de rol van Helicon al langer onderwerp van gesprek omdat de terugloop van studenten een algemeen bekend gegeven is. Hij meldde dat de gemeente daar formeel geen gesprekspartner is omdat De Kleine Aarde een particulier initiatief is. De partners die zich in Het Collectief hebben verenigd beheren het terrein via een stichting. De projectleider, Pim Ketelaars, rapporteert periodiek aan de gemeente. De wethouder kon dinsdag melden dat de stichting al in gesprek was met Helicon om een andere invulling te geven voor de onderwijsinstelling. Ook wordt al rondgekeken naar een opvolger. Het bericht dat de school zich geheel zou terugtrekken berust daarom volgens hem dus op een 'miscommunicatie'.

BALANS maakt zich zorgen de nu ontstane situatie de opmaat is naar het afhaken van meer partijen. Ook de toekomst van de Voedseltuin, waarbij een rol voor Helicon-studenten weggelegd leek, is volgens de partij zorgelijk. Die zorgen deelt de wethouder op dit moment niet. Hij gaf dinsdag aan dat zich sinds de start juist nieuwe partners hebben gemeld om samen te werken in Het Collectief, zoals WSD, Kleine Aarde Netwerk en de Voedseltuin.

Hoewel Van de Wiel geen zorgen heeft over de continuïteit van de Voedseltuin bij De Kleine Aarde, kan hij ook geen garanties bieden. Dit omdat de gemeente geen formele rol heeft binnen Het Collectief en het volgens hem dus aan de samenwerkende partijen zelf is om tot een werkbare situatie te komen.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>