Logo mooiboxtel.nl
   | Fotonummer: 66f312
Foto: Cock Stam
Sport nieuws

Sparrenbosloop

Spannende ontknoping Unilux Sparrenbosloop 52 editie trekt veel deelnemers

Boxtel - Door de fraaie omstandigheden, het in 2018 vernieuwde parcours en het Meierij Crosscircuit heeft de 52e editie van de Unilux Sparrenbosloop veel meer deelnemers getrokken dan voorgaande jaren. Bij de mannen kwam Rob Nijkens als eerste over de finish, Heleen Schoonenberg won de 11 kilometer lange cross bij de vrouwen.

Met ruim 300 atleten werd het deelnemersaantal van voorgaande jaren ruimschoots overtroffen. In totaal kwamen er zondag 274 atleten over de finish. Maar liefst 107 van hen liepen de hoofdwedstrijd over 11 kilometer. De wedstrijd begon echter met de kidsrun, waarvoor om 10.30 uur de directeur van sponsor Unilux, Patrick van Loosbroek, het startschot loste. Bijna 70 kinderen gingen van start voor hun 1.500 meter durende cross.Onder hen veel kinderen die om 10.30 uur in de kidsrun van start gingen.

Bij de mannen was de strijd lang spannend. Tot in de laatste ronde liepen drie atleten gezamenlijk aan de kop. Het was uiteindelijk Rob Nijkens die de winst voor zich opeiste. Snelste atleet van vorig jaar, de plaatselijke favoriet Tony de Groot kwam nu als derde over de finish, wel als eerste atleet bij de mannen M40. Snelste jongen werd de 9 jarige Florian van Wijchen uit Hilversum in een tijd van 5:26 min. Snelste meisje werd de 11-jarige Sofie Werners van OSS Volo uit Den Bosch, zij finishte na 6:15 min.

Het grote veld deelnemers startte om klokslag 11.00 uur. Meteen werd een kopgroep gevormd van drie mannen waaronder Tony de Groot die het parcoursrecord vorige jaar vestigde. Verder in de kopgroep Hans van Loon en Rob Nijskens. Pas in de laatste kilometers maakte laatstgenoemde het verschil en kwam alleen over de finish na 40:35 min. over de 11 kilometer. Tony de Groot was met zijn eindtijd van 41:06 anderhalve minuut langzamer dan zijn vorig jaar gevestigde parcoursrecord. Het podium bij de mannen senioren werd na Rob Nijskens en Hans van Loon verder compleet gemaakt met Marvelatleet Mark Spierings (43:58 min).

Heleen Schoonenberg was veruit de snelste bij de dames senioren, Met haar eindtijd van 48:07 min. was zij bijna 4 minuten sneller dan Hanneke van de Meijden, die tweede werd. Wendy Verschuren van Fortuna 67 werd derde in 52:55 min. Alle uitslagen inclusief de rondetijden staan op de website van Marvel, www.avmarvel.nl.

De Unilux Sparrenbosloop was de eerste cross van het Meierij crosscircuit. De volgende cross is de Engelermeercross in Den Bosch op 8 december. In januari en februari volgen dan de Lunettencross in Vught en de Dommelcross in Sint-Michielsgestel. Deelnemers aan minimaal drie van deze crossen worden automatisch opgenomen in de uitslag van het Meierij Crosscircuit.

Fotograaf: Cock Stam

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>