Logo mooiboxtel.nl
   | Fotonummer: aa0a22
Foto: Klassiek in de kerken
Muziek

Barokorkest Megen speelt in de Sint-Petrus basiliek

Boxtel - Barokorkest Megen geeft op zaterdag 26 oktober een orkest in de Sint-Petrusbasiliek. Zij spelen van Jean-Philippe Rameau de orkestsuite Les Indes Galantes (De hoffelijke Indiërs).

De naam Indiërs werd in die tijd gebruikt voor alle 'vreemdelingen'. Deze charmante, luchtige muziek bestaat uit korte dansen, elk met een eigen karakter. Steeds wordt de sfeer opgeroepen van onbekende verre streken en hun bewoners: Afrikanen, Polen, Turken, Inca's, Indianen. Tussen de delen door vertellen de musici over de muziek en presenteren zij een eigen, respectvolle, visie op de 'vreemdelingen' uit de tijd van Rameau. Eén van de dansen gaat over de vredespijp die 'native americans' ooit samen rookten als er vrede werd gesloten.
Dit concert is onderdeel van het project Voetstap, een serie activiteiten in Boxtel gericht op ontmoeting tussen culturen. De voetstap verbeeldt de gedachte, dat vrede dicht bij huis begint en dat je daarvoor zelf stappen kunt zetten (zie www.voetstapvoorvrede.nl).

In Barokorkest Megen spelen enthousiaste amateurmusici uit de omgeving van Oss en Nijmegen met een grote liefde voor barokmuziek. Dirigent is Laurens Felix uit Boxtel: "Barokmuziek spreekt mij enorm aan. Waarom? Wellicht dat mijn opleiding aan de koorschool, waar mijn vader dirigent van was, daarin een rol speelt. Van huis uit, waar muziek een hele belangrijke rol speelde, ben ik violist. Mijn opleiding heb ik gehad aan het Sweelinck conservatorium Amsterdam. Daarna heb ik me aan het Utrechts conservatorium gespecialiseerd als barokviolist en aan het conservatorium Tilburg in ensembleleiding".

Jean-Philippe Rameau (1683-1764) was een van de belangrijkste Franse componisten. Hij was niet alleen organist, klavecinist en muziekpedagoog maar geldt als een zeer belangrijk muziektheoreticus wiens invloed tot op de huidige dag doorwerkt.

Het concert is zaterdag 26 oktober van 16.00 tot 17.00 uur met nazit. De toegangsprijs inclusief een drankje is € 15, kinderen t/m 16 jaar gratis. Reserveren is aanbevolen: reserveren@klassiekindekerken.nl

Klassiek in de kerken
De concerten zijn steeds op zaterdag om 16.00. Op 14 december komt het blokfluit kwintet SeldomSene – 5 vrouwen op 50 instrumenten - voor de tweede keer naar Boxtel, met Delight in musicke met sopraan Klaartje van Veldhoven: liederen, dansen en fantasieën uit de Engelse renaissance.
Op 1 februari zingt de gerenommeerde vocaal ensemble The Gents in de basiliek en op 18 april speelt
het accordeon-viool duo van Judith Noordzij en Sven van de Voorde.

David Andreae, namens Klassiek in de kerken
0411-677597
reserveren@klassiekindekerken.nl

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>