Logo mooiboxtel.nl
Wie wordt de nieuwe burgemeester?   | Fotonummer: 5f7a06
Wie wordt de nieuwe burgemeester? (Foto: MooiBoxtel)

Burgemeesterskandidaat maandag 21 oktober voorgedragen

Boxtel - In een extra raadsvergadering wordt maandag 21 oktober de nieuwe burgemeesterskandidaat voorgedragen. Die kandidaat zal naar alle waarschijnlijkheid de nieuwe burgemeester van Boxtel worden. Het eerste deel van de vergadering is besloten. Vanaf 20.30 uur is ook publiek welkom in de raadzaal.

Na het vertrek van burgemeester Mark Buijs in november vorig jaar werd een vertrouwenscommissie geformeerd. Die commissie is belast met het vinden van een nieuwe burgemeester. Dit gebeurde door middel van een vacature en een selectie van de personen die daarop reageerden. Samen met de commissaris van de Koning, Wim van de Donk, werd uit de 13 vrouwelijke en 20 mannelijke kandidaten een selectie gemaakt. Die is voorgedragen aan de gemeenteraad om nu tot de kandidaat-burgemeester te komen.

Op 21 oktober 2019 brengt de vertrouwenscommissie haar advies uit aan de gemeenteraad. Het eerste deel van de vergadering is besloten. De vertrouwenscommissie licht dan haar voordracht en de afwegingen die zij bij de selectie gemaakt heeft, toe. De gemeenteraad beslist vervolgens of zij de voordracht van de vertrouwenscommissie wil overnemen.

Direct daarna volgt het openbare gedeelte. Dit gedeelte start niet eerder dan 20.30 uur. In dit openbare gedeelte zal de voorzitter van de vertrouwenscommissie bekend maken welke kandidaat voor benoeming wordt voorgedragen en daarna zal zij de vervolgprocedure schetsen.

Die procedure bestaat uit de een traject waarbij uiteindelijk de Koning zijn goedkeuring moet geven op een voordracht van de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Dan is de kandidaat officieel de nieuwe burgemeester van Boxtel. Tot die tijd blijft Fons Naterop waarnemend burgemeester.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>