Logo mooiboxtel.nl

Vrijwilligerscampagne 'Doe je goed' gelanceerd

Helma van de Ven is vrijwilliger bij voetbalvereniging RKSV Boxtel en één van de gezichten van de campagne.  | Fotonummer: 4838a3
Helma van de Ven is vrijwilliger bij voetbalvereniging RKSV Boxtel en één van de gezichten van de campagne. (Foto: Jolanda van Iersel)

Boxtel - De gemeente en ContourdeTwern slaan de handen ineen bij de lancering van een nieuwe campagne om vrijwilligers te werven. Onder de noemer 'Doe je goed' wordt vandaag, 3 oktober, een website gelanceerd waar alles over vrijwilligerswerk binnen onze gemeente te vinden is. Ook wordt een brede voorlichtingscampagne gestart om vrijwilligerswerk op de kaart te zetten.

De naam van de campagne, 'Doe je goed', is niet voor niets gekozen. Hij dekt namelijk een dubbele lading, zo legt woordvoerder Sven Kasman van de gemeente uit: "Je bent vrijwilliger en helpt anderen, daar doe je iets goeds mee. Aan de andere kant krijg je er zelf ook een goed gevoel bij."

Vandaag, donderdag 3 oktober, wordt de campagne gelanceerd met het online komen van de website vrijwilligersboxtel.nl. Deze site moet een centraal punt worden waar vrijwilligers informatie kunnen vinden, waar blogs worden bijgehouden en waar Boxtelaren die overwegen vrijwilligerswerk te doen terecht kunnen om zich aan te melden of meer te weten te komen over vacatures op vrijwilligersgebied.

Atie Theunissen is via ContourdeTwern coördinator van het Steunpunt Vrijwilligerswerk. Volgens haar presteert Boxtel niet slecht op het gebied van vrijwilligerswerk. Maar dat wil niet zeggen dat er geen vraag is naar extra onbetaalde krachten. Dat bevestigt ook Kasman: "Onze samenleving is steeds meer geënt op vrijwilligers. Het is natuurlijk een algemene trend dat zij steeds belangrijker worden en er nieuwe aanwas nodig is." Vrijwilligers zijn bovendien steeds lastiger te vinden.

Met het lanceren van de campagne willen gemeente en CountourdeTwern laten zien dat je veel voldoening kunt vinden in het doen van vrijwilligerswerk. Door vijf ambassadeurs aan te wijzen die tijdens de campagne nadrukkelijk naar voren geschoven worden willen beide partijen bovendien laten zien dat vrijwilligers enorm gewaardeerd worden. Het vijftal is geselecteerd omdat zij een gemêleerd beeld geven van het gevarieerde aanbod aan vrijwilligerswerk. De campagne 'Doe je goed' volgt op de uitvoeringsagenda vrijwilligersbeleid die in mei 2018 werd vastgesteld.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>