Logo mooiboxtel.nl
   | Fotonummer: eab5a8
Foto: Sander van Kasteren

Boxtel deelde 144 vouchers uit voor muziekonderwijs

Boxtel - De gemeente heeft in het eerste halfjaar van 2019 in totaal 144 vouchers uitgedeeld aan ouders die hun kind op muziekles wilden doen. Dit meldt wethouder Lestrade in een brief aan de gemeenteraad. Van deze groep gingen 64 kinderen op les bij de harmonieën en fanfares (HaFa's) en 80 volgden les bij een van de muziekscholen of privédocenten.

Het vouchersysteem werd met dit jaar ingevoerd. In het oude systeem werden muziekopleidingen gefinancierd door de gemeente, maar met de vouchers krijgen ouders maximaal een bedrag van 200 euro per kind om daar zelf een muziekopleiding of -docent bij te kiezen. Voorwaarde is onder meer dat de docent zich heeft aangemeld bij het gemeentelijke Muziekloket. De nieuwe methode moet ouders meer keuzevrijheid geven om docenten en opleidingen te kiezen voor hun kind.

Invoering van het nieuwe systeem leverde begin dit jaar nog strubbelingen op, onder meer omdat het gevolg was dat de geldstromen anders verdeeld werden. De HaFa's zagen als gevolg daarvan plots geld voor het lopende seizoen wegvloeien. Het 'onderwijsjaar' loopt immers niet van januari tot december, maar van september tot juli. Ter compensatie kregen de HaFa's 13.000 euro overbruggingsbudget.

De cijfers gelden voor peildatum 4 juli, een half jaar na introductie van het nieuwe vouchersysteem. Inmiddels is het aantal aangesloten docenten uitgegroeid van 29 naar 33. De wethouder wijst in haar brief ook op het feit dat er nog rek zit in het nieuwe systeem: "Het aantal muziekdocenten dat hierin participeert is 29 en neemt toe. Toename van nieuwe mensen biedt ook nieuwe innoverende inzichten en brengt kansen en mogelijkheden voor vernieuwende ontwikkelingen ter versterking van het toekomstgerichte Boxtels muziekonderwijs."

De meting van juli moet volgens de wethouder dan ook gezien worden als 'nulmeting' voor het nieuwe vouchersysteem. In juli 2020 wordt het nieuwe systeem opnieuw geëvalueerd.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>