Meerdere culturele organisaties die elkaar versterken: dat is nog steeds het toekomstbeeld voor het bibliotheekpand aan de Burgakker.
Meerdere culturele organisaties die elkaar versterken: dat is nog steeds het toekomstbeeld voor het bibliotheekpand aan de Burgakker. Foto: Pål Jansen.

Koffie met Kennis tijdens de maand van de geschiedenis

Algemeen

Ontmoeting en samen ervaringen delen over onderwerpen en gedachten die jou bezighouden: dàt doen we bij Koffie met Kennis in Bibliotheek Boxtel. Tijdens de editie op 17 oktober, die valt in de maand van de Geschiedenis duiken we in het Boxtel van vroeger. 

Aan de hand van foto’s en verhalen uit het verleden een reis door het Boxtel van vroeger. Christ van Eekelen van Heemkunde Boxtel deelt anekdotes en historie op dinsdag 17 oktober van 10.00 tot 12.00 uur. Een week later, op 24 oktober, is er een vervolg van deze reis met een fotowandeling door oud-Boxtel, dan vanaf 19.30 uur. Voor deze wandeling heb je geen wandelschoenen nodig: je kan lekker blijven zitten.

Route

We beginnen de wandeling bij het eeuwenoude kasteel Stapelen en lopen dan door het kasteelpark naar de Burgakker. We kijken naar de pastorie van de oude schuurkerk en gluren binnen op de zolder van de bibliotheek, voorheen het patronaat. Via de sigarenfabriek in de Kruisstraat vervolgen we onze tocht naar het oude gemeentehuis en de eerste bioscoop. Na een rondje over de markt wandelen we via het Clarissenklooster naar het graf en woonhuis van de familie Von Hartitzsch. Onze wandeling eindigt in de kerk.    

Koffie met Kennis  

We delen vaak meer dan we denken en het is fijn om samen ervaringen uit te wisselen, zo leer je ook weer nieuwe dingen van elkaar en van een deskundige. Iedere derde dinsdag van de maand is er Koffie met Kennis met elke keer een ander thema. En er is altijd koffie met wat lekkers. Ben je nieuwsgierig geworden en wil je meepraten? Kom dan op dinsdagochtend naar Bibliotheek Boxtel. Wel graag aanmelden via de website of via boxtel@huis73.nl.   

Koffie met Kennis is een samenwerking van Bibliotheek Boxtel, KBO Boxtel en Contour de Twern Boxtel.  

Uit de krant