Logo mooiboxtel.nl
JOOST is de organisatie die voortkomt uit de fusie van St. Joseph en Kleine Meierij.   | Fotonummer: 7e28d5
JOOST is de organisatie die voortkomt uit de fusie van St. Joseph en Kleine Meierij. (Foto: JOOST)

SP start meldpunt voor woningzoekenden die wachttijd zien toenemen

*UPDATE 12.13 uur* Boxtel - De fusie van Woonstichting St. Joseph en Kleine Meierij heeft geleid tot een forse toename van de wachttijd voor woningzoekenden. Dat concludeert de lokale SP-afdeling na te zijn benaderd door enkele teleurgestelde woningzoekenden. Vandaag opent de partij daarom een meldpunt.

De lokale socialisten concluderen aan de hand van verschillende woningzoekenden die bij de partij aanklopten dat de wachttijd voor woningzoekenden stijgende is sinds de fusie tussen Woonstichting St. Joseph en Kleine Meierij tot JOOST op 1 juli. Volgens een woningzoekende liet JOOST hem per e-mail weten dat de gemiddelde wachttijd inmiddels is opgelopen tot tien jaar, in plaats van zo'n zes jaar voor de fusie.

Aan de hand van enkele voorbeelden concludeert de SP voorzichtig dat 'het iets grotere aanbod gepaard gaat met een forse daling van positie en dus van kansen op een huurwoning.' Kern van het probleem ligt volgens de socialisten in het feit dat woningen in Boxtel, Den Bosch, Vlijmen, Rosmalen, Den Dungen, Sint-Michielsgestel en Schijndel sinds de fusie gezamenlijk worden aangeboden op de website www.woonserviceregionaal.nl. In deze gemeenten zijn kennelijk nog langere wachtlijsten dan in Boxtel. Omdat deze inschrijvers nu ook in het voormalig werkgebied van St. Joseph kunnen reageren op woningen, is ook in onze gemeente de wachttijd op aan het lopen.

De fractie diende eerder deze week een flinke lijst met vragen in bij het college over de kwestie. Daar blijft het echter niet bij, want vandaag heeft de Boxtelse SP een meldpunt geopend. Woningzoekenden kunnen daar met name
doorgeven op welke plaats in de ranglijst zij voor 1 juli stonden en waar zij nu staan. Daarnaast hoort de SP graag hoe lang mensen nu al op een wachtlijst staan. Het meldpunt is te benaderen via boxtel@sp.nl.

JOOST heeft inmiddels gereageerd op het meldpunt van SP: "Wij vinden het heel goed dat er een meldpunt is voor woningzoekenden. Als JOOST horen we graag eventuele signalen. Wij zien echter niet dat de wachtlijst voor woningzoekenden in de regio Boxtel is gestegen. Wel hoorden we eerder geluiden dat er een mogelijke toename in de wachttijd zou kunnen ontstaan, doordat woningzoekenden uit andere regio's nu ook kunnen reageren op woningen in Boxtel. De inschrijftijd bij de woningzoekenden in de regio waar Woonservice Regionaal actief is, is echter vergelijkbaar aan de regio Boxtel."

Voorafgaand aan de fusie heeft St. Joseph samen met de gemeente Boxtel en de Huurdersbelangen Vereniging Boxtel kritisch het beleid voor woningzoekenden tegen het licht gehouden, laat JOOST weten. "De woningzoekenden van Daarwilikwonen.nu (het vorige verhuursysteem) zijn met behoud van inschrijftijd ingeschreven bij WoonService Regionaal. Woningzoekenden die al ingeschreven stonden bij WoonService Regionaal behielden één inschrijving met behoud van de langste inschrijftijd."

JOOST laat verder weten niet negatief te staan ten opzichte van het meldpunt van de SP. De woonstichting onderzoekt momenteel de invloed van de fusie voor woningzoekenden en verwacht op korte termijn de resultaten hiervan te kunnen presenteren.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>