Afbeelding
Foto:

Biljartmarathon van tien uur in dienstencentrum Kloosterhof

Algemeen

De biljarters van seniorencompetitie Geboliesch, met spelers uit Gemonde, Boxtel,  Liempde en Esch, houden vrijdag 13 oktober hun jaarlijkse biljartmarathon. Tien uur lang gaan vijftig spelers met elkaar de strijd aan om de eindzege binnen te halen. De Kloosterboys is de gastheer van het toernooi.

De biljartdag staat al enkele decennia op de jaarlijkse kalender. Maximaal vijftig biljarters kunnen eraan meedoen. Inmiddels is de inschrijving vol. De spelers worden verdeeld over vijf poules en strijden om een wisseltrofee. Om 08.00 uur wordt de eerste stoot gezet in de Liempdse accommodatie aan Kloosterhof 7. Rond 18.00 uur wordt de winnaar bekendgemaakt. Sportwethouder Hans Heesen verzorgt de uitreiking.

TE WEINIG PLEK

Inmiddels vindt de activiteit voor de 22e keer plaats. ,,De jaarlijkse biljartmarathon is in een verleden ooit in Boxtel begonnen, maar op de locatie daar was te weinig plek om vijf biljarts neer te zetten”, weet Liempdenaar en biljarter Toon van Houtum. ,,Toen is het evenement verhuisd naar De Kloosterhof.”

Uit de krant