Park en kasteel Stapelen.
Park en kasteel Stapelen. Foto: archief MooiBoxtel

Halloweentocht Stapelen heeft dit keer thema

Algemeen

Al een paar keer was kasteelpark Stapelen het decor voor een halloweenactiviteit. Dat is zaterdag 28 oktober weer zo. Dit keer kent de tocht een thema: ziekenhuis. Vreemde zusters en gestoorde dokters dwalen rond in een hospitaalsetting. Misschien die ingegroeide teennagel nog maar even niet laten verhelpen...

Medeorganisator Jordy van den Boer, tevens activiteitencoördinator van Bruisend Centrum Boxtel: ,,We hebben dit keer gekozen voor een thema in plaats van tocht langs diverse spoken. Deelnemers lopen straks door verschillende kamers van een ziekenhuis. Met een flinke club vrijwilligers zijn we al enkele maanden aan het knutselen.” Het thema biedt veel mogelijkheden, aldus Van den Boer. Hij onthult dat er in ieder geval een wachtkamer en een operatiekamer zullen zijn. Met een beetje fantasie is wel wat horror voor te stellen op een operatietafel. Vermoedelijk wordt er niet op een metertje nepdarm gekeken.

Of er ook griezelige clowns rondwaren? Je weet nooit natuurlijk. Een ziekenhuis ontvangt immers patiënten van allerlei slag. En misschien loopt er een chirurg met een vlijmscherpe scalpel of opvallend puntige hoektanden rond. Ongetwijfeld bedenken de vrijwilligers tal van creatieve manieren om de activiteit origineel en spannend te maken. Kasteelpark Stapelen met zijn fraaie oude bomen en donkere hoekjes leent zich bij uitstek voor een avondje griezelen en gruwelen.

Een verschil met vorig jaar is dat de griezeltocht om organisatorische redenen een avond beslaat in plaats van twee. Daarnaast stelt de organisatie tussen 16.30 en 17.30 uur de twee kilometer lange route ook voor jonge kinderen open. ,,Maar dan is het een spannende lampionnentocht en is de dokter geen bezetene maar een kindervriend. Hiermee laten we de kleintjes op een leuke manier kennismaken met Halloween”, legt Van den Boer uit. 

KAARTVERKOOP

Naast de gratis ‘kidstocht’, kan de jeugd tot tien jaar tussen 19.00 en 20.30 uur in Park Stapelen terecht en kinderen vanaf 10 jaar tussen 20.30 en 22.00 uur. Kaarten kosten 3,50 euro per persoon voor de eerste groep en vijf euro voor de tweede. Kaarten zijn te koop via https://vdboerproducties.maro-events.nl..

Foto: archief MooiBoxtelkrant.

Uit de krant