Logo mooiboxtel.nl
Een impressie van hoe de speeltuin eruit komt te zien. (Foto: Dolmans Landscaping Group)   | Fotonummer: 05aea8
Een impressie van hoe de speeltuin eruit komt te zien. (Foto: Dolmans Landscaping Group) (Foto: Dolmans Landscaping Group)

Subsidie van 14.200 euro voor natuurspeeltuin Park Oosterhof

Boxtel - Het bewonersinitiatief om een natuurspeeltuin aan te leggen in Park Oosterhof kan rekenen op een bijdrage van 14.200 euro van de gemeente. Dit komt bovenop de financiering vanuit het budget wijkvisie Oost (11.800 euro) en het budget speelruimte (4.000 euro).

Het initiatief van de aanleg van de speeltuin werd genomen door enkele ouders die rondom het Park Oosterhof wonen. Al op 28 mei stemde het college in met de aanleg van zo'n natuurspeeltuin aan de zijde van de Hendrik Verheeslaan. Inmiddels is het plan samen met het Wijkorgaan Boxtel Oost verder uitgewerkt en hebben initiatiefnemers een bijdrage van 15.000 euro uit handen van de Rabobank ontvangen. Voor de aanleg was echter nog een bedrag van 14.200 euro ongedekt, dat de gemeente nu dus betaalt.

Het college laat weten dat de naburige scholen positief op de aanleg van de speeltuin hebben gereageerd en er ook actief gebruik van willen maken wanneer die er eenmaal is. Zo zal basisschool De Spelelier de natuurspeeltuin inzetten voor het natuur- en milieuonderwijs. Om de sociale veiligheid te waarborgen zijn afspraken gemaakt met jongerenwerk, dat erop zal toezien dat de speeltuin geen hangplek wordt.

De plannen voor de speeltuin worden verder toegelicht tijdens de Boxtel Oost Dag. Omwonenden worden per brief en via de wijkkrant Oost verder ingelicht. De planning is dat de aanleg van de speeltuin in het laatste kwartaal van dit jaar start.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>