De huurhuizen in de nieuwe wijk Heem van Selis in aanbouw. De foto is van juni, inmiddels ligt het dak er al op.
De huurhuizen in de nieuwe wijk Heem van Selis in aanbouw. De foto is van juni, inmiddels ligt het dak er al op. Foto: Woonstichting Joost.

Joost start met verhuur huizen Heem van Selis

Algemeen

De eerste huizen die woonstichting Joost momenteel bouwt in de wijk Heem van Selis gaan binnenkort in de verhuur. De woningen verschijnen vanaf volgende week op de website WoonService Regionaal. De meeste worden toegewezen via inschrijfduur, een deel via loting en een deel is voor urgente gevallen.

De woningcorporatie start maandag 11 september met adverteren voor zestien van de in totaal 31 sociale huurwoningen. Deze worden eind dit jaar opgeleverd. De overige vijftien zijn in februari 2024 klaar. De inschrijving hiervoor gaat medio november van start.
Deze eerste lichting kent drie verschillende typen: de hoek- en grote (tussen)woningen zijn geschikt voor gezinnen en hebben drie slaapkamers en een ruime zolder. De kleinere tussenwoningen krijgen twee slaapkamers en zijn volgens Joost ‘perfect voor starters en kleine gezinnen van maximaal drie personen’.

Energieneutraal

Alle huizen zijn energieneutraal gebouwd, hebben een warmtepomp, zonnepanelen en driedubbel glas.

De huurprijs varieert tussen de 647 euro en 730 euro. De woningen zijn vanaf 11 september te vinden op www.woonserviceregionaal.nl.

Uit de krant