Logo mooiboxtel.nl
   | Fotonummer: b9ac83
Foto: Sander van Kasteren

De zomer vieren in de regio van Boxtel

De komst van de zomer opent in Nederland vele interessante deuren voor toerisme in en om Boxtel zelf. De zon en de lange dagen zijn ideaal om van de omgeving te genieten en de natuur in te gaan. Met het einde van september nog lang niet in zicht, hebben we nog meer dan genoeg tijd om van de attracties te genieten die het best zijn op zomerse dagen. Daarom gaan we er verschillende activiteiten uitlichten die erg leuk zijn in de omgeving van Boxtel.

Bezoek met vrienden en familie het Oertijdmuseum
Dit is een van de grootste attracties in de omgeving. Het Oertijdmuseum is interessant voor alle leeftijden en is open van dinsdag tot zondag van 10 uur tot 5 uur ´s middags en is gevestigd aan de Bosscheweg 80. Het museum heeft voor ieder wat te bieden. Er worden regelmatig verschillende educatieve activiteiten gehouden en zijn er prehistorische spelletjes te spelen. Ook worden er films getoond in de bioscoop, geeft de omschrijving op de officiële website aan.

In 2016 alleen al ontving het Oertijdmuseum meer dan 70.000 bezoekers, met groeiende bezoekersaantallen ieder jaar weer. Het museum werd officieel geïnaugureerd in 1999 en heeft een goede reputatie in ons eigen land. Buiten alle attracties om, heeft het museum ook een eigen winkel dat items verkoopt als fossielen replica's, dinosaurus tanden, kettinkjes, boeken, posters en nog veel meer.

Voor kinderen van boven de twaalf jaar en volwassenen is de entreeprijs 10,50, en voor kinderen tussen de 3 en 11 jaar is de entreeprijs 7,50. Op maandagen, behalve op speciale dagen, is het museum gesloten.

Bezoek het Classic Park
Nog een populaire attractie in de zomer is het Classic Park, een automuseum gelegen aan de Koppenhoefstraat 14, en verwelkomt hier bezoekers en toeristen uit alle regio's. Classic Park organiseert meerdere autofestivals gedurende het jaar. De thema´s lopen uiteen van hypermoderne automodellen tot de echte klassiekers, alle typen auto's zijn er welkom, zoals de site van het Classic Park zelf aangeeft.

Van april tot november opent het Classic Park zijn deuren van maandag tot zondag, en wel van 10 uur ´s ochtends tot zes uur ´s middags. Je kunt de tickets van te voren online kopen en met groepen vanaf tien personen kun je een speciale rondleiding boeken, doe hiervoor je navraag bij de museumorganisatie.

Het Classic Park museum is een echt interactief centrum die je zintuigen continue prikkelt. Buiten de auto's zijn er ook kunsttentoonstellingen in het museum en de tuinen eromheen. De winkel en het restaurant met terras maken je visite aan het museum compleet. Het museum staat garant voor nieuwe ervaringen, elke keer weer.
 

Activiteiten in de buitenlucht.
Gebruik maken van de mooie natuurlijke omgeving van Boxtel is niet meer dan een logische optie, met temperaturen op sommige zomerdagen die tegenwoordig boven de 30 graden komen. Activiteiten zoals picknicks, fietstochten en andere activiteiten zijn meer dan welkom deze dagen.

Bovendien is het ook een goede gelegenheid om te innoveren. Buitenshuis bord en kaartspelletjes spelen kan de perfecte manier zijn om gezellig een zomeravond in het weekend door te komen.

Poker bijvoorbeeld, kan uitermate goed in een park of tuin gespeeld worden. Het is een sport waaraan twee tot acht personen in een spel kunnen deelnemen, er zijn vele varianten te beoefenen. Bovendien is pokeren met je vrienden een goede gelegenheid om je strategie in deze sport wat op te vijzelen. Het is namelijk een sport gebaseerd op tactiek en strategie, studie en oefenen in de praktijk zijn essentieel om je spel te verbeteren. Andere spellen zoals Bridge en Schaak kunnen ook interessante bezigheden zijn voor in de tuin of het park en het aanscherpen van strategisch inzicht.

De Oisterwijkse Bossen en Vennen
Op maar 40 minuten met de fiets of 20 minuten met de auto hiervandaan liggen de Oisterwijkse bossen en vennen, en is een van de grootste recreatieve natuurgebieden in de regio. Een wandeling door de mooie bossen is een geweldige manier om van de natuur te genieten, zeker in de zomer.

Je kunt lange wandel- en fietstochten maken in de Oisterwijkse Bossen & Vennen en Kampina. Ontdek de vele paden en routes en kijk uit naar spechten en herten. Doe een treasure hunt of boek een andere leuke activiteit in het bezoekerscentrum. Ligt jouw voorkeur bij wandelen? Begin je route dan bijvoorbeeld bij de toegang in Oisterwijk of Moergestel of neem de route vanaf Heukelom, raad de website Oisterwijk aan.

Of het nu museumbezoek is of een uitje in de natuur, een visite aan Boxtel voor het weekend is een super optie om te genieten van een zomer zoals ie moet zijn!

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>