Logo mooiboxtel.nl
   | Fotonummer: 7aa9a8
Foto: Agrifood Capital
Scholen

Keukenbazen Battle 2019 na de zomer van start

Keukenbazen Battle 2019 na de zomer van start
5e editie van de leukste en spannendste kookwedstrijd voor kinderen

Welk team mag zich op 9 oktober a.s. Keukenbazen 2019 noemen? En wie wordt SmaakBurgemeester van Nederland? Het is de vijfde editie van de leukste en spannendste kookwedstrijd voor kinderen van 10 tot 12 jaar uit 16 gemeenten in Noordoost Brabant. Na de zomer gaat de Keukenbazen Battle 2019 écht van start, maar teams kunnen zich nu al voor-aanmelden.

Lekker en gezond met producten uit de buurt
De opdracht voor de teams luidt: 'Maak een hoofdgerecht met lekkere en gezonde producten uit je eigen buurt'. Deelnemers gaan in teams van twee of drie kinderen de strijd aan; per gemeente gaat één team door naar de finale op zaterdag 5 oktober bij het Koning Willem I College in 's-Hertogenbosch.

Drie prijzen
Voor de teams zijn er drie prijzen te verdienen: de prijs voor de overall winnaar, de prijs voor het meest creatieve gerecht en de prijs voor de beste smaakcreatie. De burgemeester van de winnende gemeente wordt een jaar lang SmaakBurgemeester van Nederland.

Chefkoks in de jury
In elke gemeente jureert een chefkok de ingezonden hoofdgerechten. Hij of zij kiest de winnaar in de gemeente en coacht het team tijdens de finale op 5 oktober. Deze koks jureren in de gemeenten.

Topjury met Jin Hu
De topjury beoordeelt de gerechten tijdens de finale. Culinair communicatiedeskundige Anouschka Peterink en Maaike de Reuver, hoofdredacteur van Food Inspiration, maken al een paar jaar deel uit van de jury. Derde jurylid dit jaar is topkok Jin Hu. Op zijn 32e heeft hij al meerdere restaurants tot een succes gemaakt. Zijn nieuwste aanwinst is The Green Rose in Arnhem, dat hij in oktober vorig jaar opende. Ook de Keukenbazen-vloggers Charlotte en Isabelle zitten in de jury. Zij vertegenwoordigen de smaak van de jonge doelgroep van Keukenbazen.

Vorig jaar
In 2018 won team De Knoflookjes!!! uit Heusden de wedstrijd. Hun coach was chefkok Hans de Kruijf van Henri BV. Burgemeester Willemijn van Hees van de gemeente Heusden werd SmaakBurgemeester van Nederland.

Samen met gemeenten
De deelnemende gemeenten zijn belangrijke partners voor het slagen van deze wedstrijd; deburgemeesters zijn ambassadeur van Keukenbazen. De deelnemende gemeenten zijn Bernheze, Boekel, Boxmeer, Boxtel, Cuijk, Grave, 's-Hertogenbosch, Heusden, Landerd, Meierijstad, Mill en Sint Hubert, Oss, Sint Anthonis, Sint-Michielsgestel, Uden en Vught.

Partners
Partners van Keukenbazen zijn Rabobank, Sligro, Koning Willem I College, HAS, Langenhuijsen Catering, alle jurykoks en alle deelnemende lokale foodleveranciers. Rabobank is net als Sligro en Koning Willem I College al sinds de eerste editie betrokken bij Keukenbazen. Tatjana Schreuder-Tijhuis, directievoorzitter Rabobank Hart van De Meierij: "Kinderen hebben er recht op om een gezonde wereld te ervaren, echter niet elk kind krijgt dit van huis uit mee. Rabobank steunt daarom projecten die zich inzetten voor educatie rondom eerlijke en gezonde voeding en daarbij de verbinding maken met lokale foodondernemers. Bij Keukenbazen komen al deze elementen allemaal bij elkaar. Daarom is Rabobank partner van Keukenbazen."

Onder de vlag van Regio Noordoost Brabant
Keukenbazen werd vijf jaar geleden ontwikkeld door AgriFood Capital. Al vanaf de start speelden de gemeenten een belangrijke rol in de organisatie. Vanaf dit jaar wordt de kookwedstrijd georganiseerd door Regio Noordoost Brabant. Dat past bij de plannen van de samenwerkende overheden om de jeugd meer onderwijs en voorlichting over gezonde voeding te geven.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>