Logo mooiboxtel.nl
   | Fotonummer: 41ac1f
Foto: Toon van Ruremonde
Sport nieuws

DVG-1 weer terug in de 3e klasse

Liempde - DVG-1 heeft zondag de finale van de promotiewedstrijden gewonnen van het Tilburgse Gudok. Hierdoor is de terugkeer van de Liempdse ploeg naar de 3e klasse een feit. DVG won met 3-1, verliezer Gudok mag ondanks deze nederlaag toch in de 3e klasse uitkomen om lege plekken op te vullen.

De openingsfase beloofde veel goeds omdat al in de vierde minuut de eerste score op het bord gezet kon worden. Een afstandsschot van Peter Versantvoort werd door de keeper niet goed ingeschat en zonder een echte scoringskans was het toch 1-0 voor DVG. Kort daarop moest DVG-keeper Raymon Strik optreden om de voordelige score te behouden. Al in de dertiende minuut kwam DVG op een riante 2-0 voorsprong. Een hoekschop, genomen door Wilco Voets, werd niet weggewerkt en via een bal op de paal werd de rebound vervolgens door een paar spelers gemist, maar het was uiteindelijk Wilco die de bal het beslissende zetje gaf. Gudok bleef niet achter en toen een aanvaller uit de rug van Daan Voets wegliep, kon hij ongehinderd de aansluitingstreffer inkoppen: 2-1. Een kwartier gespeeld en al drie doelpunten gescoord. 

Gudok was in de fase erna meer aan de bal en DVG kwam maar nauwelijks aan de goal. Dit balbezit leverde een paar schot-mogelijkheden op, maar die gingen over of naast. Na zo'n half uurtje kon Luuk van de Ven vanuit de verdediging over de linkerkant mee opkomen en hij soleerde, kort op de achterlijn, het 16 meter gebied in. De verdediger van Gudok liet zijn been staan en veroorzaakte hiermee een strafschop. Met de informatie van vorige week was het wel even spannend of Daan Voets de bal zou opeisen (hij miste vorige week). Zonder twijfel legde hij de bal op de stip en schoot DVG weer naar twee doelpunten verschil: 3-1. Kort voor de rust had Luuk van de Ven nog een kopkans maar die ging over. Gezien de kansen en de doelpunten was DVG heel erg efficiënt in het benutten van de spaarzame mogelijkheden, maar de voorsprong was er, ondanks dat Gudok meer aan de bal was geweest.

In de tweede helft leverde veel balbezit van Gudok eigenlijk niet veel problemen op voor de Liempdse verdediging, behalve een misverstandje in de defensie maar ook dit cadeautje was niet besteed aan de spits van Gudok. De enige echte redding in de tweede helft maakte Raymon Strik in de zeventigste minuut. Een laag en hard schot werd tot corner verwerkt. Het geloof in een goed resultaat zakte de spelers van Gudok in de schoenen en de irritatie in het veld nam toe. Toen ook nog voorzetten achter het Liempdse doel vielen en vrije trappen werden verprutst, ging het kaarsje langzaam uit. De tijd werkte ook in het voordeel van DVG en de spelers en technische staf waren overtuigd van de overwinning.
In de negentigste minuut werd een voorzet van Bart van Ruremonde, die was ingevallen voor Wilco Voets, nog bijna ingeschoten door Jaap Verhoeven. Na zeven minuten extra tijd kwam het verlossende fluitje en konden de festiviteiten beginnen. 

Komende seizoen speelt DVG dus weer in de derde klasse. Nu volgt een mooi afscheid van een aantal spelers. Wilco en Daan Voets, Peter Versantvoort en Bart de Windt gaan op zaterdagmiddag in een nieuw team voetballen. Ook Raymon Strik neemt afscheid, hij gaat terug naar BOC.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>