Logo mooiboxtel.nl
   | Fotonummer: ddd7b3
Foto: Bron: Erdi.nl

Een eigen parkeerplek

"Je eigen huis, een plek onder de zon", zong René Froger jaren geleden uit volle borst. Hij had gelijk, maar vergat er wel bij te zeggen dat we onze auto ook graag voor de deur kwijt willen. Niets zo vervelend als thuis komen met je auto en iemand heeft de parkeerplaats precies voor jouw deur ingenomen.

Plaatsje kwijt
Jos Smidse had er echt alles aan gedaan om altijd zijn auto op die ene parkeerplek voor zijn woning te kunnen stallen. Hij was begonnen met een aanplakbiljet, waarop met grote letters het verzoek om de plaats vrij te houden - heel netjes, afgesloten met een vriendelijk "alst-u-blieft". Omdat schijnbaar niet iedereen zijn verzoek las, had hij vervolgens een groot wit kruis in het parkeervak geschilderd. Dat bleek ook geen garantie. Een setje oranje pionnen dan? Ook niet voldoende! Iemand had ze laatst keurig op een rijtje op zijn stoep gezet, zijn auto ernaast. Nog een geluk dat ze niet weg waren.
De meeste tijd was de parkeerplek weliswaar vrij, maar dat was nooit zeker. Soms als Jos van zijn werk kwam of laat van een etentje, was zijn "plekske" bezet. Zeker als de buren bezoek hadden of in het buurthuis weer eens een feestje bezig was. Erg frustrerend allemaal! Wat kon ie nog meer doen?

Plaatsje terug
Onlangs had Jos het erover met een collega en die had wel een oplossing. "Waarom laat je niet een parkeerbeugel plaatsen?" "Een wat?", had Jos de vraag weerkaatst.
Een parkeerbeugel, leerde hij, was de ideale oplossing om altijd gegarandeerd te zijn van je eigen parkeerplaats. Het is niets anders dan een metalen beugel, die je omhoog kan zetten op het moment dat je de parkeerplaats verlaat. Ze zijn er in alle soorten, maten en prijsklassen en kunnen in een mum van tijd worden geïnstalleerd. De meeste parkeerbeugels komen met een hang- of cilinderslot, maar als je er wat extra geld voor over hebt, kun je een vol-automatische laten plaatsen. Deze zijn te bedienen middels een afstandsbediening of zelfs met je mobieltje en beschikken over een verwisselbare, oplaadbare accu of werken op zonne-energie.
En mocht er dan toch nog iemand zijn die probeert in te parkeren, geen zorg! De beugels zijn alle voorzien van een rubber schokdemper, maar zijn zo stevig dat er een vliegtuig op de plek moet landen om de beugel uit het lood te krijgen!

"Je eigen huis, je eigen parkeerplaats, een plek onder de zon." Dat klinkt beter!

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>