In 2021, tijdens de coronaperiode, werd bouwdorp JEsch eenmalig op het schoolplein gehouden in kleinere groepjes.
In 2021, tijdens de coronaperiode, werd bouwdorp JEsch eenmalig op het schoolplein gehouden in kleinere groepjes. Foto: Edwin Diependaal/Prikbord Esch

Bouwdorp JESch staat weer voor de deur

Algemeen

Op het terrein aan Het Kruys in Esch is maandag 21, dinsdag 22 en woensdag 23 augustus het geluid van hamers en zagen te horen. Daar verrijst namelijk weer bouwdorp JESch. De inschrijving is geopend.

Het bouwdorp staat dit jaar in het teken van de onderwaterwereld. Elke dag start om 10.00 uur, waarna de ouders nog een half uurtje mogen blijven.  Twee dagen lang wordt er flink gebouwd tot 15.00 uur. Op woensdag kunnen alle jonge deelnemers tot 14.00 uur spulletjes kopen en verkopen waarbij wordt afgerekend in een eigen munteenheid: de jescho’s. 

Het bouwdorp wordt woensdagavond traditioneel afgesloten met een dorpsfeest voor iedereen en een kampvuur. Dit begint om 19.00 uur.

Kinderen die mee willen doen betalen vijf euro per dag. Inschrijven is mogelijk via het formulier op de website. Daar kunnen ook vrijwilligers zich nog aanmelden. Kijk voor alle informatie op: www.jesch.nl.

Uit de krant