Sportcomplex De Braken biedt onderdak aan ruim tweeduizend sporters. Zij waren lange tijd in onzekerheid of ze er na de winterstop nog wel terecht konden.
Sportcomplex De Braken biedt onderdak aan ruim tweeduizend sporters. Zij waren lange tijd in onzekerheid of ze er na de winterstop nog wel terecht konden. Foto: archief MooiBoxtel.

Eigenaar De Braken en gemeente verlengen overeenkomst

Algemeen

De gemeente Boxtel en de eigenaar van sporthal De Braken zijn tot overeenstemming gekomen over het verlengen van de gebruikstermijn tot 31 juli 2025. Beide partijen blijven in gesprek over een langdurige oplossing, maar willen duidelijkheid bieden aan de sportverenigingen voor komende sportseizoenen. 

“Met de verlengde overeenkomst bieden we de zekerheid dat de sportverenigingen, die gebruik maken van het sportcomplex, hun huidige sportfaciliteiten behouden”, zegt Hans Heesen, wethouder Sport.

Verenigingen belangrijk op zowel sportief als sociaal gebiedIn 2013 kwamen de koper van sporthal De Braken en gemeente Boxtel bij de eigendomsoverdracht overeen dat de koper de sporthal nog tien jaar zou exploiteren. Deze overeenkomst loopt aan het einde van dit jaar af. Sinds voorjaar 2022 zijn er meerdere gesprekken geweest over de invulling na het aflopen van deze overeenkomst. 

Belangrijk voor Boxtel

“Wij weten hoe belangrijk onze sportverenigingen zijn voor de Boxtelse samenleving. Niet alleen op sportief gebied, maar misschien nog wel meer op het sociale vlak”, zegt wethouder Heesen. “Om die reden wilden we er gezamenlijk uitkomen en de sportclubs duidelijkheid bieden, zodat wij de roosters voor aankomend seizoen definitief kunnen inplannen”, besluit Gerard Smit, eigenaar van sportcomplex De Braken.

Ondernemer Gerard Smit kocht in 2013 sporthal De Braken. Dat was daarmee de eerste sportaccommodatie van Boxtel die volledig geprivatiseerd werd.

Uit de krant