Logo mooiboxtel.nl
Column

Column Nellie Timmermans; Dreigende taal of????

  | Fotonummer: 111645
Foto: Nellie Timmermans

Dreigende taal of????

Nee zeggen is al moeilijk, maar als je dat dan eenmaal gezegd hebt moet je niet later JA zeggen. Logisch toch? En toch valt dat niet altijd mee. En het gaat er ook niet om dat je voor de volle 100% altijd consequent blijft. Maar als je vaak alsnog van mening verandert dan is jou NEE niks waard!

Overstag gegaan?
Ik hoor zo vaak dat mensen overstag gaan als hun kinderen blijven zeuren of hun spullen niet opruimen. Of dat een partner vaak gedreigd heeft met een scheiding, waardoor bij de ander het gevoel is ontstaan van "dat doet hij/zij toch niet…". Je hebt al meerdere malen tegen je puberzoon gezegd dat je de jas en tas in de kliko gooit als die wéér in de keuken rondslingeren. En toch doe je het niet. Sommige dreigingen zijn ook nauwelijks uitvoerbaar.

Bezin je tevoren
Dreigen maakt uiteindelijk jezelf zwakker als je je dreiging niet waarmaakt. Maar je kunt toch ook moeilijk gaan scheiden als je daar nog niet 100% van overtuigd bent. Je kunt je kind toch niet buiten zetten omdat jij ooit gedreigd hebt dat hij bij drugsgebruik buiten gezet zou worden. 

Devaluatie
Er wordt vaak snel iets geroepen, wat men vervolgens niet waarmaakt. Waarmee de waarde van elke uitspraak devalueert. Wat nu als je dat al vaker gedaan hebt, maar wil laten weten dat het je nu toch echt ernst is?

Tip
Ga er voor zitten en vraag de ander goed te luisteren (TV af, gsm weg). Leidt het in door te zeggen dat je al vaker gedreigd hebt en dat je die dreiging nooit waarheid hebt laten worden. Zeg dat je er steeds vaker serieus over nadenkt de dreiging wel uit te voeren, maar datje nu nog niet zo ver bent. En vertel dat je niet weet hoe lang het duurt voordat je wél zo ver bent en dat er dan mogelijk geen weg terug meer is.

Dat is een dreiging die veel reëler is en die binnenkomt (tenminste als de ander echt luistert). Ik zeg niet voor niks: TV uit, gsm weg!
 


Interpunctie
Smientdonk 2
5467 CA  Veghel
Privé  0413-310795 of 06-21.59.24.35.   
www.stief-gezin.nl


 

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>