Logo mooiboxtel.nl
In de plannen van ondernemer Smit wordt de sporthal opgeknapt en worden daarnaast op het terrein woningen gerealiseerd.   | Fotonummer: 6270e3
In de plannen van ondernemer Smit wordt de sporthal opgeknapt en worden daarnaast op het terrein woningen gerealiseerd. (Foto: )

Braken-ondernemer Gerard Smit wacht nog steeds op duidelijkheid gemeente

Boxtel - Ondanks zijn eerdere noodoproep in februari wacht Braken-ondernemer Gerard Smit nog steeds op duidelijkheid van de gemeente over zijn plannen met de sporthal. Hij wil de sporthal op korte termijn van de hand doen, maar daarbij wel de continuïteit voor de 2.500 bezoekers die van de accommodatie gebruikmaken waarborgen. Daarom kwam de ondernemer vorige week dinsdag wederom naar de raad om zijn beklag te doen over de communicatie van en met de gemeente.

Smit sprak vorige week dinsdag in tijdens de raadsvergadering die grotendeels in het teken stond van de beslommeringen aan de Brede Heide. De ondernemer trok in februari al eens aan de bel omdat volgens hem een normale dialoog met het gemeentebestuur niet mogelijk was. In april 2018 diende Smit al een principeverzoek in om de bestemming van de sporthal te wijzigen naar 'wonen'. Dit deed hij op advies van diezelfde gemeente. De ondernemer wil de sporthal opknappen en verkopen en op andere delen van het terrein woningen realiseren.

Ondanks herhaalde verzoeken om reactie was het vervolgens maandenlang stil, deelde Smit de raad toen al mede. Het leidde er onder meer toe dat BALANS op 30 oktober met een motie opriep om snel tot een oplossing te komen. Hoewel de sporthalfunctie contractueel tot 2023 gegarandeerd is en op papier onze gemeente genoeg sportcapaciteit heeft, zijn verschillende fracties er niet gerust op dat het ook agendatechnisch mogelijk is iedere sportclub te blijven huisvesten als er geen langetermijnoplossing voor de Braken komt.

Toen dat ook niet tot een constructief gesprek leidde besloot de ondernemer in februari zijn noodoproep te doen. Smit betoogde dinsdag dat al vrij snel daarna weliswaar gesprekken op gang kwamen, maar dat de gemeente daarin mededeelde dat het gebied naar verwachting tot 2027 niet voor woningbouw nodig is. "En daarmee is mijn voorstel volstrekt teniet gedaan", schamperde Smit dinsdag. En dat terwijl volgens hem potentiële kopers al een tijd staan 'te trappelen'.

Na diverse gesprekken en correspondentie met de gemeente zit er volgens de ondernemer nog onvoldoende beweging in de situatie, iets wat hem er dinsdag wederom toe dreef zijn beklag te doen tegenover de gemeenteraad. "Het is volstrekt onmogelijk op een normale wijze te communiceren met de gemeente", aldus Smit, die met een forse lijst aan voorbeelden kwam van wat er allemaal volgens hem is misgelopen.

Boxtel zit wat betreft De Braken in een lastige positie omdat op het spoor verschillende ontwikkelingen spelen waarvan de effecten op de langere termijn nog onbekend zijn. Zo worden in de toekomst mogelijk extra giftreinen over de Brabantroute gestuurd, die pal langs de sporthal en dus ook eventueel aan te leggen woningen zullen rijden.

De gemeente heeft Smit inmiddels laten weten deze week te streven naar een inhoudelijk antwoord op zijn plannen met de sporthal. En dat wordt hoog tijd volgens de ondernemer, die vindt dat het college van B & W niet alleen hem, maar ook de 2.500 bezoekers die De Braken wekelijks kent ondertussen wel een antwoord schuldig is.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>