Logo mooiboxtel.nl
Cultuurverbinder Romijn Conen wordt per 1 juli door de gemeente aan de kant gezet. (Foto: Sander van Kasteren)   | Fotonummer: a22d1c
Cultuurverbinder Romijn Conen wordt per 1 juli door de gemeente aan de kant gezet. (Foto: Sander van Kasteren) (Foto: Sander van Kasteren)

Afscheid van de Cultuurverbinder verrast Boxtel

Boxtel - Afgelopen week was daar plotseling het bericht in het Brabants Dagblad dat Cultuurverbinder Romijn Conen per 1 juli stopt. Naar verluidt houdt de functie op te bestaan vanwege 'bezuinigingen', hoewel dat ten tijde van het ter perse gaan van deze krant nog niet bevestigd kon worden door de gemeente, maar het nieuws wordt ook niet ontkend. In de politiek, maar ook in de culturele sector wordt verrast gereageerd op het stoppen van Conen.

"Best wel verrast", zegt Mariëlle Wijffelaars, woordvoerder van de lokale D66-afdeling, te zijn door het bericht dat de Cultuurverbinder per 1 juli wordt wegbezuinigd. Eenzelfde beeld geldt voor mensen die met hem samenwerkten uit de culturele sector. Zo ook Jan Pennings van Tunnel Vision. "Wij hebben nog niets gehoord van de gemeente", liet hij onze redactie dinsdag weten. Ook de website is op het moment van schrijven nog online, alsof er niets veranderd is.

De fractie van D66 stelde direct na het lezen van het krantenartikel vragen aan wethouder Marusjka Lestrade over het opstappen van Conen. Zo vraagt de fractie van Wijffelaars zich af waarom na 15 maanden de activiteiten plotseling gestaakt zijn en er niet voor gekozen is Conen zijn lopende contract te laten uitdienen. Ook over de toekomst van projecten die Conen is gestart bestaat grote onduidelijkheid, zeker omdat zowel Conen als de gemeente onbereikbaar zijn voor commentaar.

Hoewel diverse culturele organisaties tijdens een bijeenkomst in januari, waar de Cultuurverbinder zich voorstelde aan de gemeenteraad, nog verklaarden veel profijt van de werkzaamheden van Conen te hebben gehad was lang niet iedere inwoner van onze gemeente overtuigd van zijn toegevoegde waarde. In april bleek wel uit onderzoek in opdracht van deze krant dat het draagvlak van de Cultuurverbinder leek te groeien.

Conen reageerde toen stoïcijns op de kritiek die hij kreeg. "Ik denk dat het panel volgend jaar een stuk positiever is", sprak hij. "Het doet mij weinig. Ik ben maar een middel en het kan zomaar dat ik over een jaar weer weg ben." Het werden twee maanden. Romijn Conen is inmiddels op vakantie en niet bereikbaar voor commentaar op de ontstane situatie. Ook de gemeente heeft nog geen officieel statement naar buiten gebracht. Een woordvoerder van de gemeente laat wel weten dat voordat het onderwerp behandeld wordt in de collegevergadering volgende week dinsdag er geen uitlatingen over de nu ontstane situatie gedaan worden.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>