Logo mooiboxtel.nl
   | Fotonummer: b96eaf
Foto: MX Karssemakers

Podiumplaats voor Kay Karssemakers in de Dutch Masters 125cc in Rhenen

Rhenen - Boxtelaar Kay Karssemakers van het KTM Diga Junior Racing team heeft afgelopen donderdag op hemelvaartsdag een podiumplaats weten te behalen tijdens de derde wedstrijd in het Dutch Masters of Motocross 125cc in Rhenen. De 14-jarige Kay pakte in de eerste manche een redelijke start en kwam op een ijzersterke derde plaats over de finish. In de tweede manche zat hij er minder goed bij met de start en wist hij zich vanuit buiten de top 10 op te werken naar een vijfde plaats. Met deze resultaten werd de Oakley gesponsorde rijder derde in het dagklassement en behaalde hij zijn eerste Dutch Masters 125cc podium van het seizoen.

Op Hemelvaartsdag ging het Dutch Masters of Motocross verder op het circuit van Rhenen, waar Kay altijd graag rijdt. Na de teleurstelling van afgelopen weekend was hij erop gebrand een goed resultaat neer te zetten. In de tijdtraining verkende de jonge motorcrosser het mooie circuit en verbeterde hij meerdere keren zijn eigen rondetijd. Het lukte hem echter niet om helemaal lekker in het ritme te komen, waardoor hij niet verder kwam dan een negende tijd. Wel lagen de tijden vanaf de vierde man erg kort bij elkaar waardoor Kay met een goed gevoel uitkeek naar de manches.

In de eerste manche koos de KTM Diga rijder een plaats aan de binnenkant van het starthek. Toen het hek naar beneden viel reageerde Kay goed en dook op een zesde plaats door de eerste bocht. In de beginfase van de wedstrijd lukte het hem niet om een lekker ritme te vinden en na een kleine fout werd hij zelfs even terugverwezen naar een negende plaats. Hier was hij het duidelijk niet mee eens en binnen één ronde wist hij zich weer terug op te werken naar een zesde plaats. Vanaf toen had Kay, mede gesponsord door On That Ass, een goed ritme te pakken en zocht hij naar het achterwiel van de vijfde man. Met een mooie inhaalactie nam Kay de vijfde plaats in de wedstrijd over en vervolgens ging hij op jacht naar de top 3. Binnen twee ronden wist hij een gat van zo'n drie seconden dicht te rijden om vervolgens de derde plaats in de wedstrijd over te nemen. De 14-jarige motorcrosser bleef geconcentreerd tot aan de finish en na een dijk van een wedstrijd werd hij op een knappe derde plaats afgevlagd.

Tevreden over de eerste manche stond Kay later op de middag achter het starthek voor de tweede. Na het vallen van het hek zat hij er dit keer helaas niet goed bij. Buiten de top 10 begon de Boxtelaar pas op een plaatsje of veertien aan de wedstrijd om vervolgens de eerste ronde op een twaalfde plaats door te komen. Dat betekende dat er nog flink wat werk verricht moest worden wilde hij aan het einde van de dag het podium beklimmen. De KTM Diga Junior rijder zette alles op alles en wist zich in de tweede ronde al op te werken naar een achtste plaats. In de ronden die volgden reed Kay het gaatje naar de zesde en zevende man dicht. Met een mooie actie nam hij de zesde plaats in de wedstrijd over, maar door een kleine fout werd hij weer terugverwezen naar een zevende plaats. Daar nam hij echter geen genoegen mee, want hij wist dat het podium in zicht was. Kay zette nog een tandje bij, reed een ijzersterke slotfase en kwam na een spannend gevecht op een mooie vijfde plaats over de finish; genoeg voor een podiumplaats.

Met een 3-5 in de manches pakte Kay voldoende punten om aan het einde van de dag het podium te mogen beklimmen. Met een mooie derde plaats in het dagklassement kan hij tevreden terugkijken op deze wedstrijd. de Boxtelaar heeft zich na de teleurstelling van afgelopen weekend uitstekend weten te herpakken en is vandaag beloond met een mooie podiumplaats. Zondag 9 juni staat de vierde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap 125cc in Gemert op het programma.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>