De Dommel oversteken met het trekpontje is voor kinderen een leuk avontuur.
De Dommel oversteken met het trekpontje is voor kinderen een leuk avontuur. Foto: Huub Smeding.

Natuurwandeling voor kinderen in het Dommeldal

Algemeen

Wil je er deze zomervakantie op uit met kinderen? Inspiratie nodig voor een wandeling in een mooie omgeving? Kom naar het Groot Duijfhuis in Liempde! Hier start het Duivenpad. Als je op zondag 30 juli komt, kun je ook binnenkijken in de oude boerderij. Het infopunt aan de Hoevedreef 2 is geopend van 10.00 tot 16.00 uur.   

Aan de hand van een mooie tekening volg je met de kinderen een route van 1,8 km in het Dommeldal bij het buurtschap Kasteren. Op de kaart staan tips en vragen om de kinderen te prikkelen rond te kijken, te luisteren of te zoeken naar natuurschatten. De kaart wordt gratis aangeboden via het folderbakje aan de kippenkooi. Steek de Dommel over met het trekpontje en neem een verrekijker mee om de ooievaars op het nest van dichtbij te bekijken!   Het Groot Duijfhuis is ook een mooi startpunt voor langere wandelingen door het Dommeldal en Kasteren.

Het Duivenpad kun je altijd volgen, ook als het Groot Duijfhuis gesloten is. Maar als je op zondag 30 juli komt, kun je binnenkijken in de boerderij en kunnen de kinderen vragen stellen over de gevonden natuurschatten. De vrijwilligers luisteren graag naar hun avonturen onder het genot van een bekertje ranja.

Infopunt

Het Groot Duijfhuis is een infopunt van Brabants Landschap. In de monumentale hoeve wordt met korte video’s en foto’s informatie gegeven over de flora en fauna van het Dommeldal en over de vorige bewoners van de boerderij. Op zaterdag 9 september (Open Monumentendag) zijn ook de Herenkamer en duiventoren eenmalig geopend. Het infopunt is altijd geopend op de laatste zondag van maart tot en met oktober, van 10.00 tot 16.00 uur. Het adres is Hoevedreef 2 in Liempde. 

Uit de krant