Logo mooiboxtel.nl
Column

Column Nellie Timmermans; Schoolmusicals en diploma-uitreikingen

  | Fotonummer: 111645
Foto: Nellie Timmermans

Schoolmusicals en diploma-uitreikingen

Wie mag er mee?
Jaarlijks keert het terug: schoolmusicals en diploma-uitreikingen. Misschien is er ook een puber bij jullie die een diploma krijgt of een kind dat van de basisschool overgaat naar de middelbare met een afsluiting. Altijd weer een gedoe: wie mag er mee?

Beleid
Soms zijn er beperkingen en moet men kaartjes hebben. En wanneer een natuurlijke vader en een stiefvader elkaar niet kunnen luchten of zien is stiefvader misschien wel opgelucht dat hij niet mee hoeft. Soms gaan er opa's en oma's mee, soms het hele gezin met aanhang.

Beperking
Wanneer er een limiet is van enkele personen is het voor het kind belangrijk dat zijn beide ouders aanwezig zijn. Maar dan wel graag zonder geruzie, zonder lelijke gezichten en zodanig, dat het kind niet steeds  het gevoel heeft dat hij even veel tijd moet spenderen met mama als met papa.

Je kind
Het gaat om jullie kind. Het kind wil laten zien wat het gepresteerd heeft en wil trots kunnen zijn op zijn ouders. Het is dus van groot belang dat het zich vrij voelt om  te genieten van beide ouders en geen onrust te ervaren. Kinderen voelen zich niet op hun gemak als ze weten dat papa en mama ruzie hebben, of dat de stiefouder(s) zich niet gedragen.

Stiefmoeder vindt het lastig
Onlangs sprak ik een stiefmoeder die zich ondergewaardeerd voelde omdat ze er niet bij kon zijn. Ze begreep wel dat de moeder meer "rechten" had, maar vond eigenlijk dat de school ook ruimte moest bieden aan de stiefouder. Misschien zal dit op den duur veranderen, maar je moet nu eenmaal roeien met de riemen die je hebt.

Wees grootmoedig
Afhankelijk van je gevoeligheid op dit punt zou ik zeggen: wees grootmoedig! Sta je plek af, feliciteer alle betrokkenen, en zorg voor een aardigheidje voor de  geslaagde.
 

Interpunctie
Smientdonk 2
5467 CA  Veghel
Privé  0413-310795 of 06-21.59.24.35.   
www.stief-gezin.nl


 

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>