Matthias Rauterberg (rechts) en Marc Hoyng (links) samen met het team van vrijwilligers van Fixit-Boxtel. Zij zijn te vragen voor alle kleine klussen in huis.
Matthias Rauterberg (rechts) en Marc Hoyng (links) samen met het team van vrijwilligers van Fixit-Boxtel. Zij zijn te vragen voor alle kleine klussen in huis. Foto: Eigen collectie

Vrijwilligers Fixit-Boxtel: voor de kleine klus

Algemeen

Fixit-Boxtel wil wat betekenen voor mensen in de gemeente Boxtel die, om welke reden dan ook, kleine klussen niet zelf kunnen klaren. 

Fixit-Boxtel gelooft dat er, in een steeds meer vergrijzende samenleving, steeds meer behoefte is aan hulp voor mensen die eenvoudige klussen niet zelf opgelost krijgen door fysieke, sociale en/of financiële oorzaken. Daarvoor wil Fixit-Boxtel een oplossing bieden door op een groeiende vraag zeer snel te reageren met een team van gespecialiseerde vrijwilligers. Wij willen elke wensaanvraag binnen één week proberen op te lossen en het liefst gratis voor de minder draagkrachtigen.
Wij stellen een paar voorwaarden: je woont in de gemeente Boxtel; je hebt geen andere mogelijkheden voor hulp; de klus moet redelijk eenvoudig uit te voeren zijn; er mag geen concurrentie ontstaan met het bedrijfsleven; Fixit-Boxtel moet iemand hebben in haar bestand die de klus uit kan voeren.
In mei 2021 is bij Matthias Rauterberg en Marc Hoyng het idee geboren hier een vrijwilligersdienst voor op te zetten. Begin 2022 kregen we de eerste aanvragen en sloten dat jaar af met totaal 103 aanvragen. In september 2022 hebben we een stichting opgericht (Fixit-Boxtel) en groeide het aantal vrijwilligers van twee naar tien op dit moment. Het aantal aanvragen groeide gestaag en wij zitten nu halverwege het jaar 2023 al op 117 aanvragen. Een groei van meer dan 100 procent.

Wij opereren vanuit onze stichting, maar zijn ook samenwerkingen aangegaan met diverse partijen zoals Contour de Twern, JOOSt, KBO, Seniorenhulp en Vincentius.
Wij hebben een website (www.fixit-boxtel.nl) waarin duidelijk verteld wordt wat wij doen en wat wij kunnen betekenen.
Heeft u een kleine klus en weet u niet hoe u deze opgelost krijgt? Bel Fixit-Boxtel (06 8343 3000) en wie weet hebben wij voor u de oplossing.

Uit de krant