Beeld van het Breukelsplein tijdens de kermis in 2019.
Beeld van het Breukelsplein tijdens de kermis in 2019. Foto: Ruud van Casteren

Feestelijke aftrap kermissen Boxtel en Liempde

Algemeen

De kermissen in Boxtel en Liempde krijgen weer een feestelijke opening. Liefhebbers van het levenslied zingen vrijdag 18 augustus mee met de hit ‘Engelbewaarder’. Zanger Marco Schuitmaker trapt op het Breukelsplein om 18.30 uur de Boxtelse kermis af.

In Liempde start het jaarlijkse festijn met een optreden van Bing. Het konijn van de kindertelevisieserie op NPO bezoekt vrijdag 4 augustus om 19.00 uur het dorp.

Mix van attracties

In Boxtel werd een openingsmoment door een bekende zanger op het balkon van het lunapark de afgelopen jaren erg gemist door bezoekers. Zo bleek uit een enquête die de gemeente vorig jaar uitzette om de kermissen evalueren. Ook de opzet met kinderattracties op de Markt en voor volwassen op het Breukelspein werd niet op handen gedragen. Er komt nu weer een mix van attracties op beide pleinen.

Prikkelarm

Tevens keert in Boxtel de prikkelarme kermis terug. Zondag 20 augustus staan tussen 12.00 en 14.00 uur de muziek en lichten van de attracties en kramen uit. Zo kunnen ook geluid- en lichtgevoelige inwoners van het evenement genieten.

In Liempde is de kermis van vrijdag 4 tot en met dinsdag 8 augustus, in Boxtel van 18 tot en met woensdag 23 augustus. Houdt Brabants Centrum de komende weken in de gaten voor een pagina met kortingsbonnen voor eten, drinken en attracties.

Uit de krant