Logo mooiboxtel.nl
   | Fotonummer: 7e06b9
Foto: E.D. Evenementenbegeleiding / Prikbord Esch
Evenementen nieuws

Samenloop voor hoop actiedag

CV Nooit Zat haalt bijna 900 euro op voor SamenLoop voor Hoop

Esch - Met hun Carwash & Karaoke voor de SamenLoop voor Hoop Esch heeft CV Nooit Zat uit Esch 894 euro voor het goede doel ingezameld. Vanaf 12.00 tot 17.00 uur waste een groep vrijwilligers van de carnavalsvereniging auto's bij Autogarage Van Kuringe in Esch en 's avonds verplaatste het feest zich naar Ons Café dat tijdens de karaokeavond voor ieder verkocht drankje 25 cent aan de SamenLoop schonk.

Naast de donaties per verkocht drankje werden zaterdagavond ook verschillende acties in het café georganiseerd om extra geld in te zamelen. En natuurlijk was er ook de karaoke zelf. Kon de carnavalsvereniging zaterdagmiddag al melden dat 463 euro was opgehaald met het wassen van auto's, maandag kon daaraan ook de opbrengst van de karaokeavond worden toegevoegd: 894 euro.

Yogales
Het is niet de enige actie die in Esch wordt georganiseerd. Momenteel zijn tientallen initiatieven gaande. Een daarvan, een yogales in de buitenlucht waarvan de opbrengst ten gunste komt aan de SamenLoop, is op 28 mei. Bij slecht weer wordt uitgeweken naar een binnenlocatie. De les staat onder begeleiding van Bastienne Derks en duurt van 19.00 tot 20.00 uur. Kosten bedragen 8 euro, maar meer geld voor het goede doel is altijd welkom. De les wordt gegeven aan de Mijlstraat 121, Boxtel. Deelnemers wordt verzocht een eigen matje of handdoek mee te nemen.

De yogales is op initiatief van deelnemersgroep 'AB Positief'. Die naam dankt het team aan teamlid Adrie Brands. Op 3 augustus 2018 werd bij hem Lymfklierkanker vastgesteld. "Acht zware chemokuren, 99 dagen ziekenhuis, en maar liefst 45 zakken bloed kreeg hij tijdens deze periode", laat het team weten. "Zijn bloedgroep is AB Positief. 'Ja hoor dat klopt' was steevast zijn antwoord. 'De A is van Adrie de B is van Brands en ik ben positief ingesteld.'" Het vinden van een naam voor dit team was daarom ook niet moeilijk: AB Positief.

Donderdag 23 mei is er een informatieavond voor de SamenLoop voor Hoop plaats. Meer informatie hierover vind je op pagina 2 van deze krant.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>