Logo mooiboxtel.nl
   | Fotonummer: 5699d1
Foto: Masha Arts-Raaijmakers
Evenementen nieuws

Weergoden zijn Muziekstraatje gunstig gezind

Boxtel - Zomerse temperaturen, een terrasje en een muziekje, of beter gezegd: tientallen muziekjes. Dat waren zondag de ingrediënten voor een geslaagde zesde editie van het Muziekstraatje. Het muziekfestival werd dit jaar met zo'n 900 muziekliefhebbers en 28 muziekgroepen buitengewoon goed bezocht zo bevestigt ook Rudi van der Plas van organisator de Red River Band.

'Een topeditie', was de zesde jaargang van het Muziekstraatje volgens mede-organisator Van der Plas. "En na één buitje aan het begin van het Muziekstraatje hadden we de weergoden echt op onze schouders", jubelt hij. Gedurende de hele zondagmiddag kon op vijf podia in de Rechterstraat, Stationsstraat en bij de Croonpassage geluisterd worden naar verschillende soorten muziek. Daarnaast had organisator Red River Band een terras en verschillende kraampjes en kinderactiviteiten aan laten rukken om zo voor ieder wat wils te bieden.

En dat lukte ook, gezien het brede publiek dat op het evenement af kwam. "Bij ieder podium was het even druk", lacht Van der Plas als hij maandagmiddag terugblikt op het evenement. Volgens de organisator leek het deel van het centrum waar het Muziekstraatje zich afspeelde één groot terras. En dat is precies zoals de Red River Band het evenement zes jaar geleden ook bedoeld had.

Dat deze jaargang een stuk groter zou zijn dan in 2018 was al voor aanvang bekend. De eerste dag na het openen van de inschrijvingen stonden namelijk al meer deelnemers ingeschreven dan voor de editie van vorig jaar. "Toen dacht ik al, dat komt wel goed", blikt Van der Plas terug. Toch is er nog ruimte om verder te groeien. Voor een kapel of vijftien is nog wel plek, aldus de mede-organisator. Dat zou betekenen dat er nog een extra podium aan het festival toegevoegd kan worden om het meer één geheel te laten worden, daar waar nu nog een vrij groot gat viel tussen de podia aan beide zijden van de Zwaanse Brug.

Over de vraag of er een zevende editie van het Muziekstraatje komt hoeft Van der Plas niet lang na te denken. "Natuurlijk komt die er! Wij zijn met z'n allen om 6 uur begonnen met een stralend gezicht en hebben zo de hele dag rondgelopen tot het Muziekstraatje afgelopen was. Ik ben ook heel trots op onze leden, dat wij dit ieder jaar met z'n allen voor elkaar krijgen,"

De Red River Band zal zich er voor inzetten dat op editie zeven meer kraampjes staan dan dit jaar. Nu waren dat er acht, maar volgens de organisator sloegen die goed aan. Een datum voor Muziekstraatje 2020 is nog niet geprikt.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>