Logo mooiboxtel.nl
   | Fotonummer: 0f0cbe
Foto: Cock Stam

Muziekstraatje pakt zondag groots uit na sobere vijfde editie vorig jaar

Boxtel - De Red River Band maakt zich klaar voor de zesde editie van het gratis kapellenfestival Muziekstraatje, dat komende zondag, 19 mei, vanaf 12.00 uur plaatsvindt. Hoewel de naam anders doet vermoeden is niet in één, maar in drie straten in het Boxtelse centrum op vijf verschillende podia muziek te horen.

Maar liefst 28 kapellen reizen komende zondag af naar Boxtel om daar de hele middag een gevarieerd aanbod aan muziek te laten horen. Zo is naast organisator Red River Band bijvoorbeeld ook de damespercussieband Hardslag aanwezig en kan geluisterd worden naar de jonge artiesten van The Star Company. Maar ook van verder komen kapellen en muzikanten op het evenement af. Zo zal een kapel uit Tegelen ook laten horen wat hun muzikanten in petto hebben.

Er zijn dit jaar, in tegenstelling tot de wat sobere vijfde verjaardag van het evenement, vijf podia aanwezig. Die staan bij Restaurant Sjefke, de Jola, Het IJs Café en het plein bij de Croonpassage. Het hoofdpodium staat op het plein voor de Rabobank.

Organisator Rudi van der Plas laat weten dat het festival niet alleen groeit wat betreft extra muzikanten, maar dat ook het aantal activiteiten buiten de muziek om toeneemt. Zo kunnen kinderen in de Stationsstraat terecht in een draaimolen, springen op een groot springkussen en verschillende soorten snoep bestellen. Daarnaast zijn er diverse kraampjes aanwezig, waarbij de meest in het oog springende die van een reparateur van muziekinstrumenten zal zijn. Zo kunnen muzikanten met kleine defecten aan hun instrument toch hun optredens afmaken zonder daarvoor ingewikkelde oplossingen te bedenken.

Al dat spelen maakt dorstig en hongerig en daarom wordt in de Stationsstraat een groot terras ingericht. Ook is er een frietkraam aanwezig voor de grote trek. Er kan betaald worden met muntjes die door de Red River Band verkocht worden.

Vanaf 12.00 uur, als de leerlingsorkesten van Boxtels' Harmonie en Fanfare Concordia gezamenlijk openen, zal tot 'een uur of 18.00 of 18.30 uur' continu muziek klinken op de vijf podia. En met een weersverwachting waarbij de temperaturen boven de 20 graden Celsius uit komen, lijkt het ook goed weer te worden voor een gezellig buitenfeestje. Want dat moet de zesde editie volgens Van der Plas worden: een gezellig feest voor jong oud. "Ze zeggen altijd dat muziek verbroedert", aldus een lachende Van der Plas die er wel voor in is die uitspraak zondag kracht bij te zetten.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>