Logo mooiboxtel.nl


'Boxtel 9' strikt darter Michael van Gerwen voor stemadvies FOX Sports wedstrijd: 'Stem op de oude veteranen'

Boxtel - Boxtelaar Eric van Weert hoopt met zijn team Boxtel 9 op zaterdag 1 juli uit te kunnen komen tegen het team FC de Rebellen in een wedstrijd die is uitgeschreven door FOX Sports en KPN. In FC de Rebellen spelen oud-profspelers zoals Glenn Helder en John de Wolf. Met nog één dag in de stemronde te gaan zet hij een ultiem wapen in om stemmen te werven: een video-oproep van darter Michael van Gerwen, waarmee hij bevriend is.

Het vriendenteam Boxtel 9 komt uit in de zesde klasse op zondag en staat momenteel stijf onderaan de ranglijst. Speler Eric van Weert is daar zelf ook vrij nuchter over. "Alles voor de derde helft", laat hij deze krant weten. Toch heeft zijn team één grote droom: op zaterdag 1 juli spelen tegen FC de Rebellen met onder meer oud-voetballers Glenn Helder, John de Wolf en Ricky van den Bergh. Met name coach Michael Ossenblok (bijnaam: 'Coach Takkie'), die volgens Van Weert de echte superlijm voor het team vormt. En daarom zet Boxtel 9, ofwel 'De Figuranten', zoals de spelers zichzelf noemen, zich met man en macht in om zoveel mogelijk stemmen te verzamelen. De tien clubs met de meeste stemmen in de voorronde van de door Fox Sports en KPN opgezette wedstrijd maken namelijk kans om tegen 'De Rebellen' te mogen aantreden.

De voorrondes duren tot morgen en omdat Boxtel 9 deze week een e-mail ontving dat zij op dat moment om de tiende plaats in de stemronde streden, besloot Eric van Weert ('Brein' of 'Kortjakje') zijn dartmaat Michael van Gerwen in te schakelen voor de bijzondere oproep. "Ze willen héél graag tegen FC de Rebellen gaan voetballen", laat Van Gerwen weten in zijn video-oproep. "Dat gaat natuurlijk niet zomaar: daar heb je veel likes voor nodig en tsja, daar gaan we een handje bij helpen natuurlijk", roept hij mensen op te stemmen op 'de oude veteranen' van Boxtel 9, waarvan de darter veel spelers kent.

Stemmen op het team kan nog tot en met morgen. Daarna wordt uit de top 10 clubteams met de meeste stemmen door een jury een winnaar gekozen. Dat team zal op 1 juli, tijdens een wedstrijd waarvan live verslag wordt gedaan door FOX Sports, FC de Rebellen thuis op bezoek krijgen. De wedstrijd is inclusief voor- en nabeschouwing, interviews van Hans Kraaij jr en wedstrijdcommentaar van Koert Westerman. En, voor de heren van Boxtel 9 niet onbelangrijk: Radio Veronica verzorgt een derde helft met de Veronica drive-in show.

Op 5 mei horen Ton van Grinsven (De Penningmeester), Freddy van der Aker (Rico 'The Saw'), Pim van der Mijden (Zwitsal Fleske), Peter Kemps (Konijntje Kemps), Chris Kerkhof (Mister Lover Lover), Danny van Schijndel (Papa Plofkuntje), Johan van Orsouw (Sheba), Johan Koopmans (Jantje Koopmans), Arno Braamhorst (Supernokie), Tonnie Strosnijder (Ssst ik hoor geritsel), Wout van Weert (Coca Cola Woutje), Wilco der Kinderen (Wilco Tikkie Terug), Robert Huijberts (Elwis), Hennie Schelle (Witte Shrek), Jacky Rodenburg (Witte Panenka), Tim Schalkx (Pinky Tena Lady), Heino van der Schoot (Basco), Peter Schellen (De Hakkelaar), Jody van den Aakster (Opa Jody Bernal) en natuurlijk Michael Ossenblok en Van Weert zelf of ze bij de top 10 horen. Daarna is het aan de jury om een winnaar te kiezen. Op 12 mei weten de Boxtelaren of ze zich mogen voorbereiden op een clash met 'De Rebellen'.

Er kan nog tot en met morgen op Boxtel 9 gestemd worden via de volgende link: https://www.wvjl2019.nl/stemmen/boxtel-boxtel-9-9931/.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>