Logo mooiboxtel.nl
   | Fotonummer: 721ce0
Bron: JOOST

St. Joseph fuseert met Kleine Meierij onder nieuwe naam: Woonstichting JOOST

Boxtel/Rosmalen - Woonstichtingen St. Joseph uit Boxtel en Kleine Meierij uit Rosmalen gaan per 1 juli verder als woonstichting JOOST. De nieuwe naam is de volgende stap in de eerder aangekondigde fusie tussen de beide corporaties. De nieuwe fusieorganisatie bouwt en beheert straks circa 7.500 huurwoningen in de kleine kernen rondom Den Bosch.

In april 2018 werd de voorgenomen fusie tussen de beide woonstichtingen bekend gemaakt. In januari gaf de Autoriteit woningcorporaties groen licht voor de fusie. Woonstichting St. Joseph werd opgericht in Boxtel in 1919 en bestaat dit jaar honderd jaar. Met de fusie verdwijnt de naam 'St. Joseph' na precies een eeuw uit beeld.

Het werkgebied van JOOST bevindt zich hoofdzakelijk in de gemeenten Boxtel en in Rosmalen, met daaromheen woningen in Sint-Michielsgestel en vooral in de kernen Liempde, Lennisheuvel, Heeswijk Dinther, Berlicum en Den Dungen. Voor huurders verandert behalve de naam in de praktijk niets. Het kantoor van de nieuwe organisatie wordt in Boxtel gevestigd, maar dat betekent niet dat huurders voortaan alleen in Boxtel terecht kunnen. Er blijft ook een locatie in Rosmalen.

De nieuwe naam 'JOOST' moet nabijheid en verbondenheid uitstralen. De stichting gaat werken met vijf wijkteams die ook écht de wijk ingaan. Directeur-bestuurder Rob Dekker laat in een persbericht weten zo graag deze nabijheid te benadrukken: "We willen dichtbij onze huurders zijn, fysiek zichtbaar én een duidelijk aanspreekpunt. Met als uiteindelijke doel: zorgdragen voor een fijne woonomgeving."  Ook de nieuwe naam is daar een voorbeeld van. "We zijn verankerd in het dorp en weten wat er speelt. Niet alleen als woningcorporatie, maar ook als werkgever en opdrachtgever. We willen dé woningcorporatie voor de kleine kernen zijn. Met woonstichting JOOST ontstaat een krachtige organisatie met een ruim woningaanbod en een breed dienstenpakket."

 St. Joseph werkt nu nog hoofdzakelijk in de gemeente Boxtel met de kernen Lennisheuvel en Liempde en een klein deel in Haaren en Sint-Michielsgestel, met circa 4.500 verhuureenheden, waarvan 4.100 woningen. Kleine Meierij bestaat sinds 1969 en heeft ruim 3.500 verhuureenheden in bezit waarvan 3.300 woningen en is actief in voornamelijk Rosmalen (2.400 woningen), Bernheze (400 woningen)  en Sint-Michielsgestel (500 woningen).

Naast de jarige Woonstichting St. Joseph bestaat de Kleine Meierij in 2019 dus 50 jaar. Daarmee is 2019 voor beide corporaties zowel een jubileumjaar als het startjaar van een nieuwe woonstichting, zo laten zij weten.

De officiële fusiedatum is 1 juli 2019. Huurders die vragen hebben kunnen contact opnemen via 0411-659100 of communicatie@sintjoseph.nl.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>