Logo mooiboxtel.nl
Esschenaar Luciën Schevers (tweede van links) ontving zijn onderscheiding uit handen van waarnemend burgemeester Yves de Boer.   | Fotonummer: b2d4a8
Esschenaar Luciën Schevers (tweede van links) ontving zijn onderscheiding uit handen van waarnemend burgemeester Yves de Boer. (Foto: Edwin Diependaal / Prikbord Esch)

Lintjesregen Boxtel en Esch: drie Liempdenaren, vijf Boxtelaren en één Esschenaar 'Lid in de Orde van Oranje Nassau'

Boxtel - 'Het heeft zijne majesteit de koning behaagd'. Vandaag kregen acht Boxtelaren en Liempdenaren die gevleugelde uitspraak te horen en mogen zij zich 'Lid in de Orde van Oranje Nassau' noemen. Tijdens de jaarlijkse lintjesregen zojuist werden Boxtelaren Geertje Schellekens-van Haaren (66), Charlotte de Windt-de Reeper (67), Henk van der Vorst (90), Albert Kerkhofs (76), Guus Bekooy (81) en Sjaantje van der Zanden-van Grinsven (85), Lisette Braken-Sanders (55) en Bert Timmermans (75) uit Liempde onderscheiden door waarnemend burgemeester Naterop. In Esch werd Luciën Schevers (73) benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau door waarnemend burgemeester Yves de Boer.

Geertje Schellekens-van Haaren was werkzaam als verkoopmedewerker bij Totaal Recreatie Boxtel en jarenlang vrijwilliger bij de basisschool De Hobbendonken, de Kinderboerderij en de speeltuin aan de Kleine Beemd te Boxtel. Ook was ze bestuurslid van de Stichting Boxtel Vooruit, politiek actief bij Boxtels Belang en later INbox en onder meer oprichter en dirigent van het Wereldkoor. Dit alles maakt dat ze nu een lintje in ontvangst mag nemen.

Charlotte de Windt-de Reeper werkte jarenlang als bedrijfsverpleegkundige bij Michelin in Den Bosch. In haar vrijwilligersbestaan was zij onder meer actief bij de Regionale Klachtencommissie Zorg 's-Hertogenbosch e.o., het Nederlandse Rode Kruis, de Regionale Alzheimer Afdeling, lid van de Stuurgroep Woonwijs van ContourdeTwern/Woonwijs en bestuurslid/waarnemend voorzitter van de Stichting Nabij. Daar ontvangt ze nu een Koninklijke Onderscheiding voor.

Sjaantje van der Zanden-van Grinsven krijgt een lintje voor haar vrijwillige werkzaamheden in de jaren 70 van de wat toen de R.K. Boerinnenbond heette. Nu is dit de Katholieke Vrouwen Organisatie Liempde. Ook was ze vrijwilliger bij het verpleeghuis Liduina en is ze tot de dag van vandaag vrijwilliger bij de Heilig Hartparochie, dorpshuis de Vlaswiek en de KBO in Liempde.

Henk van der Vorst was conciërge op basisschool de Hobbendonken – gedetacheerd via het Werkvoorzieningsschap WSD – sinds 1989/1990 is hij gepensioneerd. Sinds die tijd is vrijwillig conciërge bij de school. Hij was al die tijd 20 uur per week actief, hoewel hij het vanwege zijn gevorderde leeftijd (90) nu wat rustiger aan moet doen. Voor deze werkzaamheden mocht hij vrijdag een lintje in ontvangst nemen.

Albert Kerkhofs krijgt zijn onderscheiding niet alleen omdat hij van 1966 tot 2013 Bloeddonor was, maar ook vanwege zijn activiteiten voor de Vereniging Nederlandse Beauraing Comité en zijn vrijwilligerswerk bij het Rode Kruis en zorgexpertisecentrum Liduina.

Ook Lisette Braken-Sanders zet zich al jaren in voor de samenleving: vanaf 1990 is ze al vrijwilliger bij de Buurtvereniging Den Berg in Liempde. Ook is ze secretaris van de jeugd Natuurwacht en Stichting Algemeen Belang Liempde en lid van het Dorpsberaad. Daarnaast was ze zes jaar vrijwilliger bij de basisschool De Oversteek.

Guus Bekooy ontvangt zijn lintje voor een breed scala aan activiteiten. Van 2001 tot 2016 zette hij zich in als pleegouder. Daarnaast was hij tussen 2003 en 2013 secretaris van het Rode Kruis, afdeling Boxtel/Liempde en is hij filmmaker bij de Omroep Dommelland en vrijwilliger bij de Voedselbank in Boxtel.

Bert Timmermans, tenslotte, ontvangt zijn onderscheiding omdat hij al sinds 1969 actief lid is van de buurtvereniging Looeind in Liempde, vrijwilliger is bij de Natuurwerkgroep Liempde, al sinds 1989 actief is bij Terug in d'n Ted Liemt en sinds 2013 ook bij SPPiLL. Ook was hij jarenlang lid van de EHBO-vereniging Liempde.

Ook in Esch werd een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan Luciën Schevers (73). Hij is vanaf 2003 vrijwilliger en bestuurslid van de biljartvereniging Esch, vanaf 2008 vrijwilliger bij KBO afdeling Esch en nu al zeven jaar technisch ondersteuner bij de radiozender Radio Maria Nederland.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>