Logo mooiboxtel.nl
   | Fotonummer: a8dab1
Foto: Ons Café
Carnaval

Rikavond in carnavaleske sfeer

Esch - Afgelopen vrijdagavond werden de tafels en stoelen in de wedstrijdmodus van een Rikavond opgesteld, in carnavaleske sfeer. Prins Ricardo en Adje Door, Jeugdprins Rikkert, adjudant Judy (die nog steeds mee Rikt) en ceremoniemeester Claire werden met het 11-11 bal in 2016, uitgedaagd door Prins Werner om een Rik avond te organiseren en de mensen uit de 4 dorpskernen een avond te plezieren met het gelijknamige spelletje Rikken. Zij pakten deze uitdaging aan en begonnen meteen met de organisatie hiervan. In 2017 organiseerden zij het eerste toernooi en dat werd een leuke avond met de 52 ingeschreven Rikkers. 

Helaas was er in 2018 geen Rik bij de aanmeldingen van de jeugdraad, toch besloten ze wederom een Rik avond te organiseren en het inschrijfgeld te verdubbelen om deze bij te voegen aan de opbrengsten die zouden worden gedoneerd aan het goede doel, De Cliniclowns. Ze besloten om niet meer als Carnavalshoogheden door de Oggelvorsenpoel te gaan, maar op aandringen van Adje Door, die altijd door wil gaan, organiseerden zij toch een Rikavond. 

Dit jaar hadden ze wederom meer aanmeldingen, waarvan er zelfs uit het toekomstig aan Esch gekoppelde Boxtel kwamen, en hebben ze met 68 deelnemers een geweldig leuke avond gehad. De winsten en verliezen werden verrekend met zwart geld (muntdrop) en aan het einde van de avond bleek Anton van Grinsven de winnaar te zijn en het meeste zwart geld verdiend te hebben. Op de voet gevolgd door de winnaar van de twee vorige edities Wim Bekkers, Toine Verhagen waarna een mooie derde plek mee naar huis nam. Jeroen van de Pas had het grootste verlies en ging met de troostprijs naar huis.

De mensen die enorm veel pech hadden en ook veel verloren kregen een troostprijs zodat zij thuis kunnen oefenen om te proberen het volgend jaar voor hen een groter succes te maken. De opbrengsten van dit jaar worden gedoneerd aan de Samenloop voor Hoop op een daarvoor geschikt moment, want als "Wij" in Esch wat organiseren, werken "Wij" als Esschenaren daar ook allemaal graag aan mee.

Alle meerikkers bedankt voor de opkomst, het spel spelen en het vertier van deze geweldige avond en op naar volgend jaar!!!

Tekst en foto: Rick en Dorethee
 

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>