Logo mooiboxtel.nl
vlnr    | Fotonummer: 698355
vlnr (Foto: Ad Brekelmans)

Horntreffers Kampioen (BRTC)

De Horntreffers overtuigend in beslissende laatste wedstrijd naar tweede opeenvolgend kampioenschap in de BRTC na overtuigende 8-2 zege tegen Rotsvast. Laatst overgebleven concurrent Taverbo-Sabo 4 niet opgewassen tegen De Firma Fotografie en verliest met 7-3. Taverbo-Sabo 1 met 8-2 winst op Taverbo-Sabo 2 eindigt sterk op derde plaats. Grand Café Rembrandt wint met 7-3 van Taverbo-Sabo 3 maar voor beide teams veranderd daardoor niets aan de stand op de ranglijst.

In de BRTC (Boxtelse Recreatieve Tafeltennis Competitie) werden de laatste wedstrijden van het seizoen gespeeld. Er waren nog twee teams over die aanspraak konden maken op de titel. De Horntreffers en Taverbo-Sabo 4 stonden tot dit moment met hetzelfde aantal punten op een gedeelde eerste plaats. De Horntreffers zouden bij een gelijke eindstand kampioen zijn omdat zij in de onderlinge wedstrijden tegen Taverbo-Sabo 4 een beter resultaat hadden behaald. Maar De Horntreffers lieten er geen gras over groeien en gingen vlot van start terwijl Taverbo-Sabo 4 al snel op achterstand werd gezet door team De Firma Fotografie. Door winst van Hans van Weert en Pieter van Boxtel op Dinie van den Nieuwenhuizen en Bart Theeuwes en de winst in het dubbelspel stonden er drie punten voor De Horntreffers op het scorebord. Geerta Pluut zorgde met sterk spel door winst op Wim van Aarle voor een tegenpunt voor team Rotsvast. Op de andere tafel zorgde De Firma Fotografie voor eenzelfde tussenstand en dat was de genadeklap voor Taverbo-Sabo 4. Jordy van de Laak, Stef Schellekens en Henk van de Laak wonnen van Peter de Rooij, Erik van der Schoot en aanvoerder Toon van Geel terwijl hier het dubbelspel naar Taverbo-Sabo 4 ging door winst van Peter en Erik op Jordy en Nick van de Laak. Wim van Aarle verloor ook zijn tweede enkelspel tegen Bart Theeuwes terwijl Hans van Weert en Piert van Boxtel voor team De Horntreffers ongeslagen bleven waardoor er een eindstand van 8-2 in het voordeel van De Horntreffers op het wedstrijdformulier kwam. In de andere wedstrijd om het kampioenschap was de strijd bij de tussenstand van 3-1 in het voordeel van De Firma Fotografie al bijna gestreden want Peter de Rooij bleef deze wedstrijd zonder winst in het enkelspel terwijl Toon van Geel en Erik van der Schoot deze keer niet verder kwamen dan een maal winst voor Taverbo-Sabo 4 waardoor er hier een eindstand van 7-3 in het voordeel van De Firma Fotografie op het formulier kwam waardoor een zekere vierde plaats was behaald en De Horntreffers uiteindelijk verdiend het kampioenschap van het seizoen 2018-2019 binnen wisten te halen.

Door deze resultaten was Rotsvast uitgeschakeld voor de derde plaats terwijl De Firma Fotografie afhankelijk was geworden van het resultaat van de wedstrijd tussen Taverbo-Sabo 1, dat aan het begin van de wedstrijden nog op de derde plaats stond, en Taverbo-Sabo 2. Taverbo-Sabo 1 liet zien dat het meespelen van Ronald van Daele van grote invloed is. Hij was enkele weken uit de roulatie wegens een blessure maar liet ook in deze wedstrijd dat hij er weer is. Alleen Ad Brekelmans van Taverbo-Sabo 2 bleek in de vijfde beslissende game te sterk en won met 11-6. Voor Taverbo-Sabo 1 speelde Frans van Dun een zeer sterke wedstrijd en bleef in zijn enkelspelen ongeslagen en won met Ronald van Dael ook het dubbelspel. Cees Hems verloor ook van Ad Brekelmans terwijl Joop van Eijk en Hans Fonken deze keer voor Taverbo-Sabo 2 niet tot winst kwamen waardoor er hier een eindstand van 8-2 kwam waardoor Taverbo-Sabo 1 verzekerd was van de derde plaats.

De wedstrijd tussen de teams van Grand Café Rembrandt en Taverbo-Sabo 3 had geen invloed meer op de eindrangschikking maar dat was waarschijnlijk voor Grand Café Rembrandt het signaal om voor de volle winst te gaan. Het slaagde daarin zeer goed want Gerrie Hoenselaars, Lindie van der Steen en Arnold van der Heijde wonnen ieder twee enkelspelen en ook was er de winst in het dubbelspel waardoor er zeven punten op het wedstrijdformulier kwamen voor Rembrandt. Henk IJsseldijk speelde weer een sterke partij voor Taverbo-Sabo 3 door van Gerrie Hoenselaars en Arnold van der Heijde te winnen en Uschi Meeuwis zorgde voor het derde punt door van Lindie van der Steen te winnen. Raymond de Boer bleef dit keer voor zijn team Taverbo-Sabo 3 zonder winst. Eindstand 7-3 in het voordeel van Grand Café Rembrandt.

Na afloop van deze laatste wedstrijden werden de prijzen uitgereikt van alle gespeelde wedstrijden in de competitie, de individuele meerkampen en het dubbeltoernooi en waren er sportiviteitsprijzen voor team Grand Café Rembrandt en voor Lindie van der Steen en een aanmoedigingsprijs voor team De Firma Fotografie en Mari van Dijk waarna het seizoen in gezellige sfeer werd afgesloten.

Foto en tekst: Ad Brekelmans

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>