Dialectzanger Nico van de Wetering geeft ook gitaarlessen aan iedereen die het op latere leeftijd wil leren.
Dialectzanger Nico van de Wetering geeft ook gitaarlessen aan iedereen die het op latere leeftijd wil leren. Foto: Jos van Nunen

Gitaarlessen voor ouderen van Brabantse troubadour

Algemeen

De in Sint-Oedenrode wonende Nico van de Wetering geeft gitaarlessen aan oudere mensen die graag gitaar willen leren spelen. Eenvoudig en zonder noten.

Vooral mensen die nog nooit gitaar gespeeld hebben, vallen in deze doelgroep. “Een hartstikke leuke bezigheid, gezellig en leerzaam”, vertelt Nico.

Er wordt gewerkt met zogenaamde gitaarakkoorden, waarmee je dan liedjes kunt begeleiden en meezingen. De liedjes zijn vooral liedjes uit de jaren zestig en zeventig. Dat kan van alles zijn, van The Beatles tot Corry Konings en van luisterliedjes tot meezingers. Er wordt gewerkt in groepjes van maximaal vier personen. 

Nooit te oud

Te oud om te leren ben je nooit en iedereen kan het. Een proefles is mogelijk. Misschien is dit wel het moment om er mee te beginnen. Aanschaf van de gitaar kan via Nico. Hij heeft tientallen leerlingen die afkomstig zijn uit de hele regio. De leeftijd varieert tussen de 30 en bijna 80 jaar. 

De lessen starten in september en duren tot en met april. Informatie is te verkrijgen middels: info@nicovandewetering.nl.

Uit de krant