Het mobiele onderzoekscentrum van Bevolkingsonderzoek Nederland.
Het mobiele onderzoekscentrum van Bevolkingsonderzoek Nederland. Foto: eigen collectie.

Bevolkingsonderzoek borstkanker voor vrouwen uit Boxtel/Liempde

Algemeen

Bevolkingsonderzoek Nederland start eind juni met een nieuwe onderzoeksronde van het bevolkingsonderzoek borstkanker in Boxtel en Liempde. Vrouwen van 50 tot en met 75 jaar die in de postcodegebieden 5281 t/m 5283, 5296 en 5298 wonen, ontvangen een uitnodiging voor het onderzoek. 

Het onderzoek wordt uitgevoerd in het onderzoekscentrum op het parkeerterrein a/d Hendrik Verheeslaan, bij flat 7 Hoogheem en de Beneluxlaan. Vrouwen uit Liempde worden hier ook uitgenodigd.

Borstkanker is een van de meest voorkomende vormen van kanker in Nederland. Ongeveer een op de zeven vrouwen in Nederland krijgt borstkanker. Door de ziekte in een vroeg stadium op te sporen, wordt de kans op genezing aanzienlijk groter. Daarom is het bevolkingsonderzoek in het leven geroepen. Door het bevolkingsonderzoek overlijden jaarlijks tussen de 850 en 1075 vrouwen minder aan borstkanker.
Het bevolkingsonderzoek is voor mensen van 50 tot en met 75 jaar. Zij ontvangen eens per 2 jaar een schriftelijke uitnodiging voor het bevolkingsonderzoek borstkanker. Het onderzoek bestaat uit het maken van röntgenfoto’s van de borsten. Het onderzoek is vrijwillig en gratis.
Het onderzoek moet voor alle vrouwen in Nederland gelijk zijn. Dat is op dit moment niet zo. In de ene regio moeten vrouwen langer wachten op het onderzoek dan in een andere regio. Om de verschillen te verkleinen, kan het zijn dat het onderzoek op een andere locatie plaatsvindt. Het kan ook zijn dat de cliënt langer moet reizen naar het onderzoekscentrum.

Meer informatie
Voor meer informatie over het onderzoek of het maken, verzetten of afzeggen van een afspraak kunt u terecht op www.bevolkingsonderzoeknederland.nl. Of telefonisch op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur via 088-00 01 388.

Uit de krant