Jaap Korteweg, de man achter De Vegetarische Slager, komt naar de bibliotheek in Boxtel om te vertellen over hoe hij vleesvrij producten maakt.
Jaap Korteweg, de man achter De Vegetarische Slager, komt naar de bibliotheek in Boxtel om te vertellen over hoe hij vleesvrij producten maakt. Foto: eigen collectie.

Vegetarische Slager Jaap Korteweg te gast in bieb

Algemeen

Kaas maken van gras, zonder tussenkomst van een koe. Jaap Korteweg, oprichter van De Vegetarische Slager, denkt dat het kan. Ook bouwt hij aan een stuk land waar 6.000 mensen volledig zelfvoorzienend kunnen leven. Op 28 juni vertelt hij er meer over in Bibliotheek Boxtel. De lezing wordt georganiseerd in samenwerking met Transitie Boxtel. 

Jaap Korteweg investeert in een laboratorium dat het dier overbodig moet maken bij de productie van ‘echte’ kaas en melk . Daarnaast werkt Korteweg aan Nieuwe Vroenten. Dit project bestaat uit een gebied van duizend hectare waarin wonen, werken, voedselproductie, energievoorziening en recreatie volledig circulair zijn.
Het gebied zal duizend hectare groot zijn en dit landschap zal alle zesduizend inwoners zelf kunnen voeden, van energie voorzien en er wordt gezorgd dat alle ‘afvalstromen’ opnieuw gebruikt worden. Voor producten die van verder komen, compenseren ze binnen ‘Nieuwe Vroenten’ bijvoorbeeld door het opwekken van extra energie. Na afloop is er ruimte om vragen te stellen.

Meld je gratis aan voor de lezing van 20.00 tot 22.00 uur via https://huis73.op-shop.nl/25188/jaap-korteweg-de-vegetarische-slager/28-06-2023

Uit de krant