Tijdens de eerste editie van de zeepkistenrace vorig jaar was er nog een schans. Dit keer ligt er een hoge heuvel van 4,5 meter.
Tijdens de eerste editie van de zeepkistenrace vorig jaar was er nog een schans. Dit keer ligt er een hoge heuvel van 4,5 meter. Foto: Marie Fick.

Uitbater viert 2 jaar het Geveltje met zeepkistenrace

Algemeen

Zaterdag 10 juni vanaf 13.00 uur is er aan de Steegstraat in Liempde een zeepkistenrace. Uitbater Barry Hubers staat sinds 2021 achter de bar van café ‘t Geveltje aan de Stationsstraat in Boxtel en viert dat met deze activiteit. 

Vorig jaar was er ook een race en dat smaakte naar meer. Inschrijven is mogelijk voor iedereen, ook voor jeugd onder de 16. De bedoeling is dat iedereen zelf een zeepkist bouwt, maar er is ook een leenkist te verkrijgen. De wedstrijd vindt plaats op zand en de startheuvel is ongeveer 4,5 meter hoog.
Deelname is gratis, maar aanmelden is wel verplicht en kan bij het Geveltje of via 06-20 48 14 38. Het reglement wordt opgestuurd na aanmelding. Eten en drinken is aanwezig op het terrein bij het foodplein en na afloop treden nog twee bands op in de feesttent: de Corp en Burn the Amp.

Uit de krant