Logo mooiboxtel.nl
   | Fotonummer: 868775
Foto: Cock Stam

Tiende Proeftuin luidt buitenseizoen in

Boxtel - De Proeftuin viert feest dit jaar. Het welbekende culinaire evenement van Lions Club Boxtel Belles Amies vindt dit jaar voor de tiende keer plaats. Aanstaande zondag 14 april kunnen bezoekers van 13.00 tot 19.00 uur weer kennis maken met hoogstandjes van gastronomische smaakmakers uit Boxtel en omgeving in de tuin van SintLucas aan de Burgakker. Een zonnebril wordt aanbevolen, want de Proeftuin, ookwel de opening van het Boxtelse buitenseizoen genoemd, staat doorgaans garant voor prachtig weer.

Tijdens De Proeftuin kunnen bezoekers een persoonlijk menu samenstellen en genieten van diverse heerlijke creaties. Ter gelegenheid van de tiende editie zijn er speciale verrassingen en de culinaire creaties worden omlijst door live muziek van vier acts. Lotte en Frenk van Brasserie Cis verzorgen niet alleen lekkere hapjes, maar zullen ook optreden. Daarnaast brengen de bands One Two Many, Two of Us en Private Label hun muziek ten gehore.

Zoals altijd is De Proeftuin gratis toegankelijk. Gerechten en drankjes worden betaald met munten die ter plekke kunnen worden gekocht. Gasten proeven al vijf gerechtjes voor 20 euro. Voorverkoopkaarten à 18 euro zijn verkrijgbaar bij Galerie De Expositie, Eetcafé De Deugniet, Schoenmakerij Bas en Bloemsierkunst Marimba. Daarnaast zijn ze te bestellen via www.lionsclubboxtelbellesamies.nl.

Kinderkaarten
De Proeftuin
is uitermate geschikt voor kinderen en uiteraard delen zij mee in de feestvreugde. Er worden diverse leuke activiteiten georganiseerd zoals creatieve workshops, hapas maken en sport & spel, verzorgd door Buurtsport Boxtel. Natuurlijk ontbreekt ook de vertrouwde ranjabar niet. Met de speciale Proeftuin-kinderkaarten kunnen de kinderen zelf de lekkerste hapjes uitkiezen en samen met hun ouders dus onbezorgd genieten van het beste dat Boxtel op culinair gebied te bieden heeft. Kinderkaarten kosten in de voorverkoop 6,50 euro en hiervoor geldt: op=op.

Goede doelen
Dit jaar gaat de opbrengst van Proeftuin naar Project Taalmaatjes, dat nieuwe Nederlanders wegwijs maakt in de Nederlandse taal. Een ander project dat gesponsord wordt door de Belles Amies is 'De Bakbrommer' van ContourdeTwern. Dit is een soort foodtruck waarmee laagdrempelig met mensen in de wijk het gesprek wordt aangegaan onder het genot van een kopje koffie of thee.

Lions Club Boxtel Belles Amies
Lions Club Boxtel Belles Amies is een serviceclub bestaande uit 29 gedreven vrouwen die bijdragen aan de samenleving door het belangeloos organiseren van evenementen. De opbrengsten van deze evenementen gaan naar lokale culturele en maatschappelijke organisaties, zoals Stichting Nabij, Verpleeghuis Liduina en Buurtsport Boxtel. Meer informatie is te vinden op de website van de Belles Amies.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>