Logo mooiboxtel.nl
   | Fotonummer: b78495
Foto: Ruud van Casteren

Oktoberfest Boxtel in nieuw jasje en enkel nog op de zaterdag

Boxtel - Voor het derde jaar op rij vindt dit jaar Het Oktoberfest Boxtel plaats. Het feest zal deze editie teruggaan van twee dagen naar één dag: de zaterdagavond. Ook wordt het programma aangepast met meer optredens en worden naast kaarten per tafel nu ook losse kaarten verkocht. Het feest zal dit jaar plaatsvinden op zaterdag 19 oktober. De ticketverkoop start vanavond om 18.00 uur.

Het Oktoberfest start om 18.00 uur, nadat het eerste vat is aangeslagen. Wie dit zal doen is op dit moment nog niet duidelijk. "Misschien dat we waarnemend burgemeester Fons Naterop vragen", oppert organisator Luuk Hendriks zomaar een idee. Zoals de voorgaande jaren zal De Aggemarvanhuisaf Band het eerste optreden verzorgen. Anders dan de voorgaande twee edities is dat na het optreden van de Boxtelse muzikanten verschillende andere artiesten zullen optreden, waaronder een Helene Fischer tribute. De Duitse zangeres zette een megahit neer met het nummer 'Atemlos durch die Nacht'. De andere artiesten zullen in een later stadium bekendgemaakt worden.

Hendriks verklaart de opmerkelijke stap die het feest nam. "We hebben gemerkt dat je als Oktoberfest moet blijven vernieuwen", wijst hij op het contact dat hij ook heeft met andere feesten in de regio. "Na twee jaar met De Aggemarvanhuisaf Band en daarna nóg een liveband willen we een wat modernere versie neerzetten met meer gevarieerde artiesten." Het Oktoberfest krijgt vanwege de kleine koerswijziging daarom dit jaar de titel 'Oktoberfest das Megaparty' mee.

Terug naar één dag
Wat ook verandert is dat Das Megaparty is teruggebracht van twee dagen naar één dag. Dit omdat de organisatie er, ondanks diverse inspanningen, niet in slaagde de vrijdagavond uit te verkopen. Een probleem waar volgens Hendriks ook andere regionale oktoberfeesten mee kampen. "Mensen hebben misschien op de vrijdag toch te weinig tijd als ze thuiskomen van het werk om zich om te kleden en voor te bereiden", is de organisator hardop op zoek naar redenen waarom de vrijdagavond minder liep dan de zaterdag.

Daar komt bij dat de noodgedwongen verhuizing naar De Braken vorig jaar voor een stevige extra kostenpost zorgde. Het oktoberfeest moest op het laatste moment verhuizen naar de sporthal, omdat enkele omwonenden van de oude locatie op het parkeerterrein van Eetcafé De Oude Ketting bezwaar maakten tegen de vergunning. Dit leverde extra kosten op waardoor het dit jaar onverantwoord was het feest op twee avonden te laten plaatsvinden, met het risico dat het op vrijdag rustig is.

De verhuizing had echter ook positieve effecten. Zo moest de organisatie de aankleding van de zaal vanwege de last-minute verhuizing grotendeels op eigen kosten aanschaffen. Dit betekent echter wel dat ook dit jaar dat de aankleding in eigen handen van het evenement is. Daar komt bij dat de zaal van het sportcomplex groter is dan de ruimte die het feest vorig jaar nodig had. Omdat het Oktoberfest niet meer in een grote tent buiten wordt georganiseerd kan, afhankelijk van het aantal verkochte kaarten, de ruimte groter gemaakt worden. Al helemaal omdat Hendriks en medeorganisatoren William en Riekske van Dinther en Mike van Dijk de aankleding van de sporthal dus zelf verzorgen. Onder het motto 'liever één dag goed, dan twee dagen half' gaat de organisatie nu dus voor één dag.

Losse kaarten
De kaartverkoop is ook enigszins aangepast: er zijn deze derde editie van het Oktoberfest voor het eerst ook losse kaarten beschikbaar. "We merkten dat sommige mensen toch afhaakten als ze een hele tafel moesten bestellen", constateert Hendriks. Er zijn dit jaar twee verschillende soorten tafels verkrijgbaar: statafels en zittafels die op een verhoging aan de zijkant zullen komen vanwaar er goed zicht is op het podium. Ook is dit gedeelte toegankelijk voor minder-validen.

Wat wel hetzelfde blijft is de sfeer die de organisatie neer hoopt te zetten: een Oktoberfest dat dicht bij het originele Duitse feest blijft. Naast de lederhosen en dirndl is dit jaar ook een ski-outfit toegestaan. Aan de bar worden weer pullen bier en weissenbier verkocht. Daarnaast zijn ook wijn, fris en verschillende Duitse lekkernijen, zoals een broodje worst, te verkrijgen.

De derde editie van het Oktoberfest Boxtel vindt plaats op 19 oktober, vanaf 18.00 uur. Bij het Oktoberfest kan betaald worden met munten die contant en per pin kunnen worden gekocht. De kaartverkoop start vandaag om 18.00 uur via de Facebookpagina 'Oktoberfestboxtel'. Losse tickets kosten 15 euro per stuk (early bird, daarna 17,50 euro). Statafels voor 10 personen kosten 175 euro en een tafel op VIP dek kost 300 euro voor tien toegangskaarten.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>